Παρασκευή 03 Ιουλίου 2026 -

«Φρουροί της Επανάστασης»



Το Iσραήλ χτύπησε κτίριο που διέμεναν διοικητές των «Φρουρών της Επανάστασης» στη Βηρυτό

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε επιδρομή εναντίον διοικητών των Ιρανικών Φρουρών της Επανάστασης στη Βηρυτό, η οποία λίγη ώρα νωρίτερα ανέφερε «το πρώτο πλήγμα στο κέντρο της πρωτεύουσας» με drone να προκαλεί ζημιές στο ξενοδοχείο Ramada.



Μακρόν - Μητσοτάκης: Συμφωνία για αμυντική συνδρομή στην Κύπρο και επιχείρηση στην Ερυθρά Θάλασσα για την ελεύθερη ναυσιπλοΐα. Βίντεο

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το μεσημέρι της Πέμπτης.

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στο Ιράν, στην Κύπρο και στον Λίβανο.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Μακρόν για την αμυντική συνδρομή που παρέχει η Ελλάδα στην Κύπρο.



Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταχωρεί ως τρομοκράτες τους «Φρουρούς της Επανάστασης». Με αντίποινα απειλεί το Ιράν

Ο Γραμματέας του ιρανικού Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας Αλί Λαριτζάνι προειδοποίησε την Παρασκευή ότι η δράση της ΕΕ κατά του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) «θα έχει επιπτώσεις για την ΕΕ».



Ο επικεφαλής των «Φρουρών της Επανάστασης» προειδοποιεί με «οδυνηρό» χτύπημα το Ισραήλ αν πλήξει στόχους του Ιράν

Ο διοικητής των «Φρουρών της Επανάστασης» του Ιράν προειδοποίησε την Πέμπτη το Ισραήλ να μην επιτεθεί στην Ισλαμική Δημοκρατία σε αντίποινα για την πυραυλική επίθεση της Τεχεράνης.