Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2026 -

ηλεκτρονικές απάτες



Τα 13 μέτρα δεν έχουν ακόμη εφαρμοστεί και απαιτούνται νομοθετικές ρυθμίσεις, μεταξύ άλλων για την προστασία των προσωπικών δεδομένων

Δεκατρία νέα μέτρα για να μπει στοπ στους επιτήδειους πριν «αδειάσουν» τους λογαριασμούς των θυμάτων επεξεργάζεται το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς οι ηλεκτρονικές απάτες εξελίσσονται και οι δράστες χρησιμοποιούν πλέον ακόμη και τεχνητή νοημοσύνη για να παραπλανήσουν τους πολίτες.



Εξιχνιάστηκαν ηλεκτρονικές απάτες με δράστες 11 άτομα

Σε ηλεκτρονικές απάτες με όφελος περίπου 8.000 ευρώ είχαν προχωρήσει 11 άτομα, τα οποία ταυτοποιήθηκαν μετά από έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Θέρμης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι δράστες, το χρονικό διάστημα Μαΐου 2023 – Απριλίου 2024, απέσπασαν, κατά περίπτωση, από πέντε άτομα το συνολικό χρηματικό ποσό των 8.200 ευρώ περίπου.