Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026 -

τουριστες



Διασώσεις λόγω ισχυρών ανέμων στη Λήμνο: Τουρίστες με SUP και παιδί σε φουσκωτό παρασύρθηκαν στα ανοιχτά

Δύο ξεχωριστά περιστατικά διάσωσης καταγράφηκαν στη Λήμνο, όταν οι ισχυροί άνεμοι παρέσυραν στα ανοιχτά ένα ζευγάρι τουριστών που έκανε SUP, αλλά και ένα μικρό παιδί που βρισκόταν πάνω σε φουσκωτό στρώμα.



Ποιοι τουρίστες επιλέγουν την Ελλάδα και τι ποσά ξοδεύουν στη χώρα μας

Με περισσότερους τουρίστες αλλά και με εμφανή σημάδια πιο προσεκτικής κατανάλωσης εκ μέρους τους έκλεισε ο Απρίλιος για τον ελληνικό τουρισμό. Τα τελευταία επεξεργασμένα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος δείχνουν ότι η χώρα συνεχίζει να προσελκύει αυξημένο αριθμό επισκεπτών, την ώρα όμως που η μέση δαπάνη ανά ταξιδιώτη εμφανίζει μικρή υποχώρηση σε σχέση με πέρυσι.



Γουατεμάλα: Τουρίστες έτρεχαν να σωθούν από το ηφαίστειο που εκτόξευε φλεγόμενες πέτρες. Βίντεο

Στιγμές πανικού κατέγραψε μια ομάδα πεζοπόρων στη Γουατεμάλα, όταν βρέθηκε αντιμέτωπη με την ξαφνική δραστηριότητα του πιο ενεργού ηφαιστείου της χώρας, του Volcán de Fuego.



Δομινικανή Δημοκρατία: Στις φλόγες παραθαλάσσιο ξενοδοχείο. Νεκρή μια 46χρονη Ιταλίδα. Εκκένωσαν το κτίριο 1.700 τουρίστες. Βίντεο

Συναγερμός σήμανε την Παρασκευή 19 Ιουνίου στη Μπαγιαΐμπε, στο νοτιοανατολικό τμήμα της Δομινικανής Δημοκρατίας, όταν μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σε παραθαλάσσιο ξενοδοχειακό συγκρότημα, προκαλώντας την άμεση κινητοποίηση των Αρχών και την εκκένωση περίπου 1.700 τουριστών.



Ρωσία: Τουρίστες στη λίμνη Στσούτσιε ήρθαν αντιμέτωποι με τεράστιο σμήνος κουνουπιών. Βίντεο

Μια εκδρομή στη φύση στη ρωσική περιοχή της Μπουριάτια εξελίχθηκε σε απρόσμενα δυσάρεστη εμπειρία, όταν μια ομάδα τουριστών βρέθηκε αντιμέτωπη με τεράστιο σμήνος κουνουπιών στη λίμνη Στσούτσιε.



Ινδία: Πάνω από 300 τουρίστες εγκλωβίστηκαν σε τελεφερίκ σε ύψος 150 μέτρων. Βίντεο

Στιγμές αγωνίας έζησαν περισσότεροι από 300 τουρίστες στην Ινδία, όταν παρουσιάστηκε σοβαρή βλάβη σε τελεφερίκ στην περιοχή Γκουλμάργκ, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν σε ύψος περίπου 150 μέτρων.