Δευτέρα 04 Μαΐου 2026 -

ΜΩΒ ΜΕΔΟΥΣΕΣ



Επέστρεψαν οι μωβ μέδουσες στις ελληνικές παραλίες. Τι να κάνετε σε περίπτωση τσιμπήματος

Συναγερμός σήμανε για ακόμη ένα καλοκαίρι στις ελληνικές παραλίες, καθώς οι μωβ μέδουσες εμφανίστηκαν ξανά.

Η μωβ μέδουσα, γνωστή και ως Pelagia noctiluca, είναι ένα όμορφο, αλλά και επικίνδυνο πλάσμα, με τους ειδικούς να τονίζουν ότι ο κόσμος πρέπει να την αποφεύγει, πόσο μάλλον να μην προσπαθεί να την αγγίξει.



Εύβοια: Μωβ μέδουσες εμφανίστηκαν ξανά σε παραλίες της Χαλκίδας. Φωτογραφίες

Δεκάδες μωβ μέδουσες εμφανίστηκαν τους σε παραλίες της Συναγερμός της Χαλκίδας στην Εύβοια.

Όπως αναφέρει το evima.gr, η ακτογραμμή των παραλιών του Κουρεντίου και της παραλίας Παπαθανασίου, στη Χαλκίδα έχει γεμίσει από τις μωβ μέδουσες.



Μωβ μέδουσες: Ενημερωτική εκστρατεία στις παραλίες της Αττικής- Τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση τσιμπήματος

Σε εξέλιξη είναι η ενημερωτική εκστρατεία της Περιφέρειας για την προστασία και αντιμετώπιση του τσιμπήματος από μωβ μέδουσες, σε όλους τους παραλιακούς Δήμους της Αττικής με την παρουσία του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη σήμερα στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου, τον οποίο συνόδευαν οι αντιπεριφερειάρχες Νότιου Τομέα Δ. Νάνου και Υγείας Γ.