Σάββατο 21 Μαρτίου 2026 -

Ιράν



Αξιωματούχοι του στρατού έχουν υποβάλει λεπτομερή αιτήματα προετοιμασίας προς τον Τραμπ

Το Πεντάγωνο έχει προχωρήσει σε προετοιμασίες για την ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων των ΗΠΑ στο Ιράν, σύμφωνα με ρεπορτάζ του CBS News που επικαλέστηκε πολλαπλές πηγές με γνώση του θέματος την Παρασκευή.



CBS για τα σχέδια Τραμπ: «Επικίνδυνη μία απόπειρα απόσπασης του ιρανικού ουρανίου με ειδικές δυνάμεις»

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το CBS News, η κυβέρνηση Τραμπ εξετάζει επιλογές για τη διασφάλιση ή την απόσπαση των πυρηνικών υλικών του Ιράν.

Μια πηγή είπε ότι δεν έχει λάβει ακόμη απόφαση.



Πόσο κινδυνεύει η Ευρώπη από την ακτίνα εμβέλειας των ιρανικών πυραύλων μετά το χτύπημα στον Ινδικό. Βίντεο

Το Ιράν εκτόξευσε δύο βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον της αμερικανοβρετανικής βάσης στο Ντιέγκο Γκαρσία, ένα νησί στον Ινδικό Ωκεανό, μετέδωσε σήμερα το ιρανικό πρακτορείο Mehr.



Ρωσία - Βλαντίμιρ Πούτιν: «Ιρανικέ λαέ στάσου με αξιοπρέπεια. Είμαστε στο πλευρό σας»

Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση απέστειλε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, σήμερα Σάββατο, εκφράζοντας την συμπαράστασή του και την στήριξή του προς τον ιρανικό λαό.

Ο Ρώσος πρόεδρος ζήτησε από τον ιρανικό λαό να σταθεί στο ύψος του σε αυτή τη δοκιμασία που διέρχεται, ενώ επανέλαβε ότι η Μόσχα είναι σταθερός και ακλόνητος σύμμαχος της Τεχεράνης.



Οι ΗΠΑ διατηρούν στο τραπέζι σενάρια περαιτέρω κλιμάκωσης, όπως η κατάληψη ενεργειακών κόμβων, μεταξύ αυτών και το νησί Χαργκ-

Αμερικανικά και ισραηλινά μαχητικά βομβάρδισαν τις πυρηνικές εγκαταστάσεις Natanz στο Ιράν.

 

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, τα πλήγματα σημειώθηκαν το πρωί του Σαββάτου (21/03).

 



Θρίλερ με ελληνόκτητο πλοίο: Έσπασε το «μπλόκο» στα Στενά του Ορμούζ και πέρασε με ανοιχτό το σύστημα εντοπισμού

Ένα ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο κατέγραψε σήμερα την πρώτη διέλευση προς τα δυτικά, δηλαδή προς τον Περσικό Κόλπο, μέσω των Στενών του Ορμούζ από τις αρχές Μαρτίου, σε μια περίοδο κατά την οποία η ναυσιπλοΐα στη στρατηγικής σημασίας θαλάσσια δίοδο έχει περιοριστεί δραματικά λόγω του πολέμου με το Ιράν.