Πέμπτη 02 Μαΐου 2024 -

πόντιοι



«Το κόκκινο ποτάμι»: Ζητούνται βοηθητικοί ηθοποιοί για τα γυρίσματα στο Λαύριο

Γυρίσματα της νέας τηλεοπτικής σειράς Το κόκκινο ποτάμι του Μανούσου Μανουσάκη, που θα κάνει πρεμιέρα το φθινόπωρο στο OPEN, θα πραγματοποιηθούν το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου στο τεχνολογικό πάρκο του Λαυρίου.



Νέα επίθεση Ερντογάν στη Γαλλία για τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Ο Ταγίπ Ερντογάν καταφέρθηκε σήμερα εναντίον εκείνων που «δίνουν μαθήματα» στην Τουρκία για τη «γενοκτονία των Αρμενίων» και ειδικά στη Γαλλία.



Βέροια:Πόντιοι τραγούδησαν το «Μακεδονία Ξακουστή»

Η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ευστάθιος Χωραφάς» της Πατρίδας, ο Μορφωτικός Σύλλογος της Καλλιθέας, και οι Πόντιοι του Μακροχωρίου, έσπασαν το πρωτόκολλο και στάθηκαν για λίγα λεπτά μπροστά από την εξέδρα των επισήμων, τραγουδώντας με καμάρι το «Μακεδονία Ξακουστή».



Κιντέατα για όλες τις ασθένειες! Κάτι ξέρουν οι Πόντιοι που το τρώνε

Αγαπημένη τροφή των Ποντίων τα κιντέατα, οι γνωστές σε όλους μας τσουκνίδες. Η λέξη κινθέα (στον πληθυντικό κινθέατα), προέρχεται από το αρχαίο ουσιαστικό κνίδη και σημαίνει τσουκνίδα.

Για να μαζέψετε τσουκνίδες είναι απαραίτητο να φοράτε γάντια γιατί όταν ακουμπούν στο δέρμα προκαλούν εξάνθημα με τσούξιμο και φαγούρα (κνησμό).



Θεσσαλονίκη: Πορεία στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων

Χιλιάδες πόντιοι και μέλη της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος πραγματοποιούν πορεία αυτή την ώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης προκειμένου να τιμήσουν τη μνήμη των 353.000 ψυχών που εξοντώθηκαν κατά τη διάρκεια της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου το 1919.



Γενοκτονία Ποντίων: Η δεύτερη μεγάλη γενοκτονία του 20ου αιώνα (Βίντεο)

Η γενοκτονία των Ποντίων ( 1916 - 1923 ) με 353.000 νεκρούς αποτελεί τη δεύτερη μεγάλη γενοκτονία του αιώνα μας.