«Είστε ο πρωθυπουργός της διασποράς, όλων των Ελλήνων, το αναγνωρίζουμε και το εκτιμούμε»: Τον αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας συνάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Μακάριο είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός.
Συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Μακάριο είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός.
Έξι είναι οι ομογενείς οι οποίοι επανεκλέγησαν ή θα είναι παρόντες για πρώτη φορά στη Βουλή των Αντιπροσώπων μετά τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ.
Από τις πιο δημοφιλείς εκπροσώπους της ομογένειας είναι η Ρεπουμπλικανή Νικόλ Μαλλιωτάκη (Nicole Malliotakis), η οποία εξασφάλισε μία 3η θητεία.
«Η καλύτερη ευχή για όλους μας είναι να δούμε καταπαύσεις πυρός και το φως της ειρήνης…»
Ανεπιθύμητοι στην καθιερωμένη παρέλαση για την 25η Μαρτίου και στις εκδηλώσεις που θα διοργανώσει η ομογένεια στην Βοστόνη είναι οι Έλληνες κυβερνητικοί αξιωματούχοι, όπως αποφασίστηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας. «Δεν θα σταλούν προσκλήσεις, είναι ανεπιθύμητοι», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.
Μπορεί να βρίσκονται 2.500 χιλιόμετρα μακριά από τα πατρώα εδάφη, ωστόσο Έλληνες της μακρινής Φινλανδίας έδειξαν ιδιαίτερη ευαισθησία στο μείζον ζήτημα που έχει προκύψει με το Σκοπιανό. Σήμερα, Σάββατο 19 Ιανουαρίου, ομογενείς που ζουν στο Ελσίνκι έστειλαν το δικό τους μήνυμα για να μην ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών και να μην παραδοθεί το όνομα της Μακεδονίας στη γειτονική χώρα.
Φόρεσε την ειδική καταδυτική στολή για να αντέξει τις χαμηλές θερμοκρασίες και βούτηξε στα παγωμένα νερά του ποταμού Ίζαρ στο Μόναχο. Η 11χρονη Καίτη Μαντζαρίδη ήταν αυτή που φέτος ανέσυρε το σταυρό τα Θεοφάνια – για πρώτη φορά βγήκε στην επιφάνεια από τα χέρια μιας κοπέλας. Μαζί της βούτηξαν για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά τα δύο της αδέρφια, ο 18χρονος Αλέξανδρος και ο 19χρονος Γιώργος.