Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 -

εισφορων



ΓΣΕΒΕΕ: Προϋπόθεση αύξησης μισθού η μείωση φόρων, εισφορών

Πολιτικές και δράσεις που θα εστιάζουν στις ανάγκες της μικρής και πολύ μικρής επιχείρησης ζητούν να αναπτυχθούν στη «μεταμνημονιακή» εποχή οι επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι της χώρας, μέλη της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας, τονίζοντας ότι φόροι και προηγούμενα βάρη συνεχίζουν να ταλανίζουν τις επιχειρήσεις. 

 

Ανατροπή με έμμεσες μειώσεις μισθών από 4% ως 10% στο Δημόσιο

Ανατροπή με έμμεσες μειώσεις μισθών από 4% ως 10% έρχεται στις εισφορές όλων των δημοσίων υπαλλήλων.

Το νομοθετικό πλαίσιο για τις αποδοχές στις οποίες επιβάλλονται από 1ης/1/2017 οι ασφαλιστικές κρατήσεις για την κύρια σύνταξη στον ΕΦΚΑ επανεξετάζεται με αφορμή τις αλλαγές που θα έχουν στις ασφαλιστικές κρατήσεις τα ειδικά μισθολόγια.



Παράταση για την καταβολή των εισφορών των δικηγόρων

Παράταση έως τις 31-3-2017 της προθεσμίας για την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών έτους 2016 αποφασίστηκε για τους δικηγόρους.



Υπ. Εργασίας: Για πρώτη φορά δυνατότητα μερικής καταβολής των εισφορών

Για πολλοστή φορά η ΝΔ αποδεικνύει ότι έχει πάρει διαζύγιο όχι μόνο με την αλήθεια αλλά και με τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα, αναφέρει το υπουργείο Εργασίας.



Ανώτατο όριο ασφαλιστέων αποδοχών τα 5.860,80 ευρώ

Αναδρομικά από την 1η Ιουνίου ισχύει ως ανώτατο όριο των ασφαλιστέων αποδοχών το ποσό των 5.860,80 ευρώ και για την επικουρική ασφάλιση στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης.