Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2026 -

Πολεμικο ναυτικο



Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν θέλει να μετατρέψει το ναυτικό της χώρας σε «πυρηνικό»

Τη μετατροπή του πολεμικού ναυτικού της Βόρειας Κορέας σε πυρηνική δύναμη έθεσε ως στόχο ο ηγέτης της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ουν, την ώρα που Ηνωμένες Πολιτείες, Νότια Κορέα και Ιαπωνία ξεκινούν κοινές ναυτικές ασκήσεις στην περιοχή.



Συμφωνία Ελλάδας - Ιταλίας για αγορά φρεγατών: Ποιες είναι οι Bergamini και πως αναβαθμίζουν περαιτέρω το Πολεμικό Ναυτικό. Βίντεο

Η Ελλάδα προχωρά στην απόκτηση δύο ιταλικών φρεγατών FREMM κλάσης Bergamini, με τις υπογραφές να προγραμματίζονται για τις 8 Σεπτεμβρίου στη Ρώμη. Η «Carlo Bergamini» αναμένεται να περάσει στο Πολεμικό Ναυτικό το πρώτο εξάμηνο του 2028 και η «Virginio Fasan» το πρώτο εξάμηνο του 2029.



Τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός: Υποχρέωση να είμαστε στην πρώτη γραμμή της τεχνογνωσίας και της καινοτομίας. Βίντεο

Τη σημασία της ενσωμάτωσης των νέων τεχνολογιών στις Ένοπλες Δυνάμεις, όπως τα drones, και ειδικά στην εκπαίδευση της νέας γενιάς αξιωματικών ανέδειξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του σήμερα το πρωί στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.



Κιμ Γιονγκ Ουν: «Το Πολεμικό Ναυτικό της Βόρειας Κορέας θα αποκτήσει πυρηνικά όπλα». Βίντεο

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ανακοίνωσε ότι προχωρά στην ενίσχυση του Ναυτικού της Βόρειας Κορέας με πυρηνικά όπλα, ενώ έδωσε εντολή για την κατασκευή μεγαλύτερων πολεμικών πλοίων.



Νέαρχος και Φορμίων: Αυτά θα είναι τα ονόματα των δύο νέων φρεγατών Belharra του Πολεμικού Ναυτικού. Ποιοι ήταν οι δύο ιστορικοί ναύαρχοι

Οι νέες φρεγάτες Belharra που εντάσσονται στο Πολεμικό Ναυτικό δεν παίρνουν τυχαία τα ονόματά τους. Μετά τον «Κίμωνα», οι φρεγάτες «Νέαρχος» και «Φορμίων» φέρνουν στο σήμερα δύο μορφές της αρχαίας ελληνικής ναυτικής ιστορίας, με διαφορετική διαδρομή αλλά κοινό παρονομαστή τη θάλασσα.



Η Ελλάδα σχεδιάζει να συμμετάσχει ενεργά, αξιοποιώντας δυνάμεις που ήδη βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή, όπως οι φρεγάτες τύπου ΜΕΚΟ

Ενεργό ρόλο λαμβάνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας σε διεθνείς αποστολές και στο πλαίσιο αυτό έχει ζητηθεί σύμφωνα με τις πληροφορίες η συνδρομή μας για την αποναρκοθέτηση των Στενών του Ορμούζ, που αποτελούν μία από τις πιο κρίσιμες θαλάσσιες οδούς στον κόσμο.