Σάββατο 06 Σεπτεμβρίου 2025 -

γυναίκες



Τρόμος σε Εξάρχεια και Περιστέρι: Άνδρας κυκλοφορεί ξυπόλητος και παρενοχλεί γυναίκες

Τον απόλυτο τρόμο βίωσαν την περασμένη Παρασκευή δύο νεαρές σε Περιστέρι και Εξάρχεια οι οποίες δέχθηκαν παρενόχληση από τον ίδιο άνδρα που κυκλοφορεί ξυπόλητος.

Στο πρώτο περιστατικό που σημειώθηκε στο Περιστέρι μια κοπέλα κατήγγειλε πως ο άνδρας την ακολουθούσε στο δρόμο, επί της Θηβών.



Νέα μελέτη αποκαλύπτει τον λόγο που οι γυναίκες κινδυνεύουν περισσότερο από αλτσχάιμερ, σε σχέση με τους άντρες

Τα χαμηλά επίπεδα Ωμέγα-3 και άλλων «υγιών» λιπαρών ενδέχεται να αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου Αλτσχάιμερ στις γυναίκες, σύμφωνα με νέα μελέτη. Σε σύγκριση με τους άνδρες, οι γυναίκες συνήθως έχουν υψηλότερα επίπεδα λιπαρών οξέων ωμέγα-3, αλλά στην τρέχουσα μελέτη, οι γυναίκες με Αλτσχάιμερ παρουσίασαν ασυνήθιστα χαμηλά επίπεδα αυτών των λιπιδίων.



Σοβαρό τροχαίο στην Καλαμάτα: Εκτροπή αυτοκινήτου στην Σπερχογεία, με τραυματισμό δυο γυναικών. Φωτογραφίες

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τη 1 σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή πάνω από το Δημοτικό Σχολείο Σπερχογείας, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στην περιοχή.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, μοτοσικλετιστής – διασώστης και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, καθώς και περιπολικά του Τμήματος Τροχαίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας.



Φρίκη στην Αιθιοπία: Βιασμοί δολοφονίες και αποτρόπαιοι βασανισμοί, μπροστά σε παιδιά

Εκατοντάδες εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας στην Τιγκράι κατέγραψαν μαζικούς βιασμούς, σεξουαλική δουλεία, εξαναγκαστικές εγκυμοσύνες και σεξουαλικά βασανιστήρια γυναικών και παιδιών από στρατιώτες της Αιθιοπίας και της Ερυθραίας, σε συστηματικές επιθέσεις που συνιστούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, σύμφωνα με νέα έκθεση.



Η υπερθέρμανση του πλανήτη «απειλεί» τη γονιμότητα: Ποιες είναι οι επιπτώσεις σε άνδρες και γυναίκες

Η υπερθέρμανση του πλανήτη έχει ως αποτέλεσμα να απελευθερώνονται αέρια του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα. 



Η Ελλάδα πρωταθλήτρια κόσμου. Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών θριάμβευσε επί της Ουγγαρίας με 12-9

Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών καθώς με τον θρίαμβο με 12-9 επί της Ουγγαρίας ανέβηκε στην κορυφή του κόσμου κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου στη Σιγκαπούρη!

Ο αγώνας άρχισε με τη Μυριοκεφαλιτάκη να κερδίζει πέναλτι και την Τριχά να ευστοχεί για το 1-0, με την Ουγγαρία να ισοφαρίζει με λόμπα της Ριμπάνσκα.