Τετάρτη 04 Νοεμβρίου 2026 -

ΝΑΤΟ



Η κυβέρνηση Τραμπ αυξάνει τις πιέσεις στο ΝΑΤΟ για τις αποστολές όπλων στην Ουκρανία

Η Ουάσιγκτον αναμένεται να ασκήσει πιέσεις στους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ εντός του Νοεμβρίου, ζητώντας μεγαλύτερη οικονομική συνεισφορά στο πρόγραμμα στρατιωτικού εξοπλισμού της Ουκρανίας.



Economist: Οι Ουκρανοί έχουν ενημερωθεί για το πλαίσιο των προτάσεων, χωρίς να γνωρίζουν τις πλήρεις λεπτομέρειες του αμερικανικού σχεδίου

Την ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση μαζί με ένα επενδυτικό πακέτο, με αντάλλαγμα την εγκατάλειψη της επιδίωξης του Κιέβου να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, φέρεται να προβλέπει το νέο αμερικανικό σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου, σύμφωνα με τον Economist.



Η Ρωσία επιμένει, μεταξύ άλλων, στον πλήρη έλεγχο της περιφέρειας του Ντονέτσκ και στον αποκλεισμό της ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο για την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών ανάμεσα στη Ρωσία, την Ουκρανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, διευκρίνισε ότι η Μόσχα επιδιώκει μια συνολική συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου και όχι μια μικρή διακοπή των εχθροπραξιών.



Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης Τ.Μερσχάιμερ: «Αν έπρεπε να ποντάρω μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ, θα πόνταρα στη Ρωσία»

Την εκτίμηση ότι η Ρωσία βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση έναντι της Ουκρανίας και της δυτικής υποστήριξης που λαμβάνει διατυπώνει ο Τζον Μερσχάιμερ, καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο, ασκώντας παράλληλα κριτική στις στρατιωτικές και βιομηχανικές δυνατότητες της Δύσης.



Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ χαρακτήρισε την Ελλάδα σημαντικό σύμμαχο για την ενεργειακή ανεξαρτησία, την περιφερειακή σταθερότητα και το ΝΑΤΟ

Η Ελλάδα αξίζει έναν ισχυρό πρέσβη, με πρόσβαση στον πρόεδρο των ΗΠΑ και την πλήρη εμπιστοσύνη του, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο, υπογραμμίζοντας ότι η αλλαγή στην ηγεσία της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα δεν συνιστά υποβάθμιση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων.



Οι πόλεμοι μεταφέρονται στο διάσημα: Η Ρωσία για πρώτη φορά θα χτυπήσει εχθρικό δορυφόρο. Βίντεο

Σε τροχιά πρωτοφανούς κλιμάκωσης φαίνεται πως εισέρχεται η αντιπαράθεση μεταξύ Ρωσίας και Δύσης, με το πεδίο της μάχης να μεταφέρεται για πρώτη φορά στο διάστημα.