Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 -

Κινα



Ο Μπάιντεν αυξάνει τους δασμούς σε κινεζικά εισαγόμενα προϊόντα – Πώς θα απαντήσει το Πεκίνο

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα ότι σχεδιάζει μια σημαντική αύξηση, ύψους 18 δισ. δολαρίων, των τελωνειακών δασμών που εφαρμόζονται σε κινεζικά προϊόντα, προκειμένου να προστατεύσει αμερικανικές εταιρίες και αμερικανούς εργαζομένους από έναν αθέμιτο, όπως τον χαρακτηρίζει η Ουάσινγκτον, ανταγωνισμό.



Το Πεκίνο λέει πως «έδιωξε» αμερικανικό αντιτορπιλικό στη Νότια Σινική Θάλασσα

Ο στρατός της Κίνας παρακολούθησε από κοντά και «έδιωξε» το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Halsey που εισήλθε στα χωρικά ύδατα των Νησιών Παρασέλ στη Νότια Σινική Θάλασσα σήμερα, 10 Μαΐου, ανέφερε σε μια ανακοίνωση η Νότια Διοίκηση του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού.



Στο Βελιγράδι για διήμερη επίσκεψη ο Σι Τζινπίνγκ – «Ατσάλινη η φιλία μας με τη Σερβία»

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη Σερβία, καθώς το Βελιγράδι αποτελεί δεύτερο σταθμό της ευρωπαϊκής του περιοδείας.



Σι και Μακρόν παροτρύνουν για μία «πολιτική διευθέτηση» του πυρηνικού ζητήματος του Ιράν, σύμφωνα με κινεζικά ΜΜΕ

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ και ο Γάλλος ομόλογος του Εμανουέλ Μακρόν επιβεβαίωσαν την δέσμευσή τους στην προώθηση μιας πολιτικής διευθέτησης του πυρηνικού ζητήματος του Ιράν, σε μία κοινή δήλωσή τους, σύμφωνα με κινεζικά κρατικά ΜΜΕ.



Το διαστημόπλοιο Chang’e-6 εκτόξευσε η Κίνα – Έχει προορισμό την αθέατη πλευρά του φεγγαριού

Η Κίνα εκτόξευσε το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής το διαστημόπλοιο Chang’e-6 το οποίο έχει προορισμό την αθέατη πλευρά του φεγγαριού.

Το ταξίδι του Chang’e-6 θα διαρκέσει 53 ημέρες με αποστολή να συγκεντρώσει 2 κιλά υλικών από τη Σελήνη χρησιμοποιώντας μια ειδική σκούπα και ένα ειδικό τρυπάνι.



Οι ΗΠΑ φοβούνται πως η τεχνητή νοημοσύνη θα πάρει τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων στον πλανήτη

Οι ΗΠΑ εκδήλωσαν τους προβληματισμούς τους για την πιθανότητα μεγάλα πυρηνικά οπλοστάσια του πλανήτη να τεθούν υπό τον έλεγχο της τεχνητής νοημοσύνης.

Οι Αμερικανοί ζητούν από Ρωσία και Κίνα, «να ακολουθήσουν το παράδειγμα των ΗΠΑ και να δεσμευτούν ότι δεν θα αφήσουν στην τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) την απόφαση για πυρηνική επίθεση».