Πέμπτη 02 Μαΐου 2024 -

γερμανιας



Γερμανία: Σύγκρουση συρμών του μετρό - Τουλάχιστον 20 τραυματίες

Δύο συρμοί του υπόγειου σιδηροδρόμου συγκρούστηκαν στο Ντούισμπουργκ - Μάιντραϊχ της Γερμανίας, σύμφωνα με την τοπική εταιρία σιδηροδρόμων.



Θέμα Grexit θέτουν οι Φιλελεύθεροι της Γερμανίας

Ναι μεν αλλά είναι ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στέλεχος των Γερμανών Φιλελευθέρων (FDP) Αλεξάντερ Γκραφ Λάμπσντορφ σε δηλώσεις τους στην εφημερίδα «Tagesspiegel».



Ανοιχτή επιστολή Γκάμπριελ στους Τούρκους της Γερμανίας: «Ανήκετε σε εμάς»

Στην ανοικτή του επιστολή στα γερμανικά και στα τουρκικά στην εφημερίδα BILD ο υπουργός Εξωτερικών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, διαβεβαιώνει στα τρία εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν στη Γερμανία και έχουν ρίζες στην Τουρκία πως η αλλαγή της γερμανικής πολιτικής απέναντι στην Άγκυρα δεν στρέφεται εναντίον τους: «Ανήκετε σε εμάς», γράφει ο κ.



Συνάντηση Γαλλίας, Ισπανίας, Γερμανίας και Ιταλίας στις 6 Μαρτίου μετά από πρωτοβουλία του Φρ. Ολάντ

Όπως έγινε σήμερα γνωστό από ισπανική κυβερνητική πηγή οι ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας θα συναντηθούν στις 6 Μαρτίου στις Βερσαλλίες, κοντά στο Παρίσι, έπειτα από πρόσκληση του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ.



Συγχαρητήρια Παυλόπουλου προς τον εκλεγέντα πρόεδρο της Γερμανίας, Σταϊνμάγερ

Την συμπαράσταση του εκλεγέντος προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ προς την Ελλάδα και την προσήλωσή του στις ευρωπαϊκές αξίες, επισημαίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, στη συγχαρητήρια επιστολή του.



"Μήνυμα" Κουρουμπλή για την ισχύ της Γερμανίας

Επίθεση σε Γερμανία και Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ακόμα και αν συμφωνηθούν κάποια μέτρα κάτω από την πίεση των δανειστών για να κλείσει η β΄ αξιολόγηση αυτά δεν θα χρειαστεί να εφαρμοστούν.