Δευτέρα 02 Νοεμβρίου 2026 -

ΖΕΛΕΝΣΚΙ



Μάρκο Ρούμπιο: «Ο Ζελένσκι θα μπορούσε να προσκληθεί στη σύνοδο της G20 στο Μαϊάμι»

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα μπορούσε να προσκληθεί στη σύνοδο κορυφής της G20 τον Δεκέμβριο στο Μαϊάμι, εάν ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πιστεύει ότι «κάτι θετικό» θα μπορούσε να προκύψει από τη συμμετοχή του, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο.



Σεργκέι Λαβρόφ: Οι δηλώσεις Ζελένσκι δεν συμβάλλουν στις προσπάθειες για διάλογο με τη Ρωσία

Οι δηλώσεις του Βολοντίμιρ Ζελένσκι για τη συνέχιση των ουκρανικών επιθέσεων σε στόχους εντός της ρωσικής επικράτειας δεν συμβάλλουν στην προετοιμασία ενός νέου γύρου διαπραγματεύσεων, υποστήριξε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.



Ο Ζελένσκι θέλει να διατηρεί στρατό 800.000 ανδρών αλλά πληρώνει η Δύση

Συνέντευξη έδωσε ο Β.Ζελένσκι δήλωσε ότι θέλει να διατηρήσει έναν στρατό 800.000 ανδρών εκτός αν η ένταξη στο ΝΑΤΟ αλλάξει τις απαιτήσεις ασφαλείας της, ενώ απέκλεισε την ουδετερότητα ή τους περιορισμούς στις συμβατικές δυνάμεις της.



Το Κίεβο είχε απορρίψει το αμερικανικό αίτημα να ανασταλούν οι επιδρομές στα διυλιστήρια, που χαρακτηρίζει ανταπόδοση στους ρωσικούς βομβαρδισμούς

Οι ουκρανικές δυνάμεις ανέστειλαν, προσωρινά και ανεπίσημα τις αεροπορικές επιδρομές τους εναντίον ρωσικών διυλιστηρίων, μετά από την πίεση που άσκησε για αυτό ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ανέφερε χθες Πέμπτη η Wall Street Journal, επικαλούμενη πηγές της ενήμερες για τις επιχειρήσεις τους.



Ουκρανός αναλυτής για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις: Εγγυηθείτε στον Ζελένσκι ότι δεν θα διωχθεί και τότε θα διαπραγματευτεί

Ο πολιτικός επιστήμονας από το Κίεβο, Ρουσλάν Μπόρτνικ, πρότεινε έναν τρόπο για να γίνει πιο διαλλακτικός ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.



Ο Ζελένσκι είχε δηλώσει ότι τριμερής συνάντηση Κιέβου, Ουάσινγκτον και Μόσχας θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι μια συνάντηση ανάμεσα στον  Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα οργανωθεί «πολύ σύντομα».

«Θα οργανωθεί μια συνάντηση πολύ σύντομα και νομίζω ότι μπορεί να σημειωθεί μεγάλη πρόοδος», είπε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους.