Δευτέρα 27 Ιουλίου 2026 -

έλεγχοι



32.205 ανασφάλιστα οχήματα κυκλοφορούν στους δρόμους. Νέοι ελέγχοι ΑΑΔΕ με τεχνητή νοημοσύνη. Βροχή τα πρόστιμα

Νέος γύρος διασταυρωτικών ελέγχων φέρνει στην επιφάνεια χιλιάδες ανασφάλιστα οχήματα, με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) να ξεκινά την αποστολή 32.205 νέων πράξεων επιβολής προστίμων.



Οι φορολογούμενοι με αποκλίσεις μεταξύ των στοιχείων του εξωτερικού και των δηλώσεων που έχουν υποβάλει στην Ελλάδα θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ξεκινά νέεους εκτεταμένους ελέγχους για εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία που διατηρούν Έλληνες φορολογούμενοι στο εξωτερικό, αξιοποιώντας τα στοιχεία που ανταλλάσσουν οι φορολογικές αρχές 93 χωρών.



Τα στοιχεία που καταχωρίζονται στο Ψηφιακό Πελατολόγιο θα διασταυρώνονται αυτόματα με τα δεδομένα της πλατφόρμας myDATA

Η μεγάλη φοροδιαφυγή που αποκάλυψαν οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ μέσω του Ψηφιακού Πελατολογίου αλλάζουν τον χάρτη των φορολογικών ελέγχων.

Μετά την εφαρμογή του μέτρου στον κλάδο του αυτοκινήτου, η φορολογική διοίκηση στρέφει τώρα το ενδιαφέρον της στον χώρο των κοινωνικών εκδηλώσεων, όπου διακινούνται σημαντικά χρηματικά ποσά



Ξεκίνησαν οι ελέγχοι σε όλη τη χώρα για τα ακαθάριστα οικόπεδα .πολυ βαριά τα πρόστιμα

Έληξε τη Δευτέρα 22 Ιουνίου η προθεσμία για τον καθαρισμό και τη δήλωση οικοπέδων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, με αποτέλεσμα να βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη έλεγχοι για ακαθάριστα οικόπεδα σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο της αντιπυρικής περιόδου.



Έλεγχοι συμμόρφωσης για τον καθαρισμό οικοπέδων. Πότε ξεκινούν

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τους ιδιοκτήτες οικοπέδων, καθώς τη Δευτέρα 22 Ιουνίου λήγει η προθεσμία για τον καθαρισμό και τη δήλωσή τους στο πλαίσιο της αντιπυρικής περιόδου. Όσοι δεν συμμορφωθούν με τις προβλεπόμενες υποχρεώσεις, κινδυνεύουν με σημαντικά διοικητικά πρόστιμα και άλλες κυρώσεις.



Οι τοποθετημένες «έξυπνες» κάμερες αστοχούν στο 90-95% των παραβάσεων

Προβλήματα παρατηρούνται στην πιλοτική λειτουργία του νέου συστήματος ψηφιακής βεβαίωσης παραβάσεων, καθώς το ποσοστό αστοχίας και εσφαλμένων καταγραφών από τις «έξυπνες» κάμερες όπως όλα δείχνουν αγγίζει το 90% με το 95%.