Σάββατο 08 Αυγούστου 2026 -

εμπρησμος



ΗΠΑ: Ο 37χρονος που συνελήφθη για τη φωτιά στο Σποκέιν σχεδίαζε τον εμπρησμό επί εβδομάδες

Ο 37χρονος Άαρον Φαρινάτσι που συνελήφθη και κατηγορείταιγια την πρόκληση μίας από τις μεγάλες δασικές πυρκαγιές στην περιοχή Σποκέιν της πολιτείας Ουάσινγκτον φέρεται να σχεδίαζε την ενέργειά του επί εβδομάδες και να μελετούσε τις καιρικές συνθήκες προκειμένου να επιλέξει την κατάλληλη στιγμή, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές.



Η 46χρονη έφτασε στην Ελλάδα από τη Βρετανία με επιβατική πτήση και συνοδεία αξιωματικών του «ελληνικού FBI»

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση έφτασε αργά το βράδυ η 46χρονη που κατηγορείται για εμπλοκή στην φονική επίθεση στη Marfin, που κόστισε τη ζωή σε τρεις εργαζόμενους της Τράπεζας.

Η 46χρονη έφτασε στην Ελλάδα από τη Βρετανία με επιβατική πτήση και συνοδεία αξιωματικών του «ελληνικού FBI»

 



Φωτιά στην Αττικοβοιωτία: Συνελήφθησαν δύο άτομα για εμπρησμό με ενδεχόμενο δόλο

Από τις πρώτες ώρες εκδήλωσης της μεγάλης πυρκαγιάς στη Βοιωτία, η οποία επεκτάθηκε στην Αττική, εξειδικευμένα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) μετέβησαν στα σημεία έναρξης και ανέλαβαν τη διερεύνηση των αιτίων και των συνθηκών εκδήλωσής της.



Ακτιβίστρια επιτέθηκε στο BBC με εμπρηστική ενέργεια γως διαμαρτυρία υπέρ της Παλαιστίνης. Βίντεο

Βρετανικό δικαστήριο έκρινε ένοχη τη 51χρονη Μάρθα Γκόνταρντ για σειρά εμπρηστικών επιθέσεων σε καταστήματα και σε γραφείο του BBC στο Νόργουιτς της Αγγλίας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι ενέργειές της έγιναν ως διαμαρτυρία για τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα.



Χίος: Σύλληψη οδηγού φορτηγού για εμπρησμό από αμέλεια. Πρόστιμο σχεδόν 3.000 ευρώ

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των ανακριτικών υπαλλήλων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου για πυρκαγιά από αμέλεια που εκδηλώθηκε στις 23 Ιουλίου 2026, στη θέση «Παναγιά Σικελιάς», της Τ.Κ. Έξω Διδύμας, στη Δ.Ε. Ιωνίας, του Δήμου Χίου.



Η 46χρονη μητέρα δύο παιδιών, η οποία δηλώνει αθώα, έδωσε τη συγκατάθεσή της στις βρετανικές αρχές για να εκδοθεί στην Ελλάδα

Μια νέα μαρτυρία  για την τραγωδία στη Marfin, υποστηρίζει ότι η 46χρονη κατηγορούμενη επέστρεψε στο σημείο της τραγωδίας για να δει την τράπεζα να καίγεται, παρότι οι υπόλοιποι φερόμενοι δράστες το έβαλαν στα πόδια.