Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2026 -

δόσεις



Για τον υπολογισμό των δόσεων της ρύθμισης λαμβάνονται υπόψη η αξία της κύριας κατοικίας και τα εισοδήματα του οφειλέτη και όχι το σύνολο της ακίνητης περιουσίας

Δύο σημαντικές αλλαγές τίθενται από σήμερα σε εφαρμογή στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών, με στόχο την προστασία της κύριας κατοικίας και την δεύτερη ευκαιρία σε οφειλέτες που έχασαν προηγούμενη ρύθμιση.



Κονγκό: Πάνω από 16.000 δόσεις εμβολίου έφτασαν εν μέσω της φονικής επιδημίας Έμπολα

Στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό παραδόθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου 16.250 δόσεις του εμβολίου Ervebo, την ώρα που η χώρα δίνει μάχη με τη χειρότερη σε αριθμό θυμάτων επιδημία Έμπολα που έχει καταγραφεί στην ιστορία της.



Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων: Δάνεια έως τρεις μισθούς σε δημοσίους υπαλλήλους

Νέος κύκλος δανείων ανοίγει για δημοσίους υπαλλήλους που είναι μέτοχοι του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ), με το ύψος της χρηματοδότησης να μπορεί να φθάσει έως και τους τρεις μηνιαίους βασικούς ακαθάριστους μισθούς.



Το συνολικό δημοσιονομικό κόστος της παρέμβασης εκτιμάται στα 700 εκατ. ευρώ και θα επιμεριστεί σε Δημόσιο και τράπεζες

Ψηφίζεται σήμερα η νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει σημαντικές αλλαγές για περισσότερους από 100.000 ενήμερους δανειολήπτες που έχουν ενταχθεί στο καθεστώς του νόμου Κατσέλη.



Ο τόκος υπολογίζεται στη μηνιαία δόση που έχει οριστεί από το δικαστήριο και για το χρονικό διάστημα μεταξύ δύο διαδοχικών καταβολών και όχι επί του συνολικού κεφαλαίου της οφειλής

Το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών καταθέτει διάταξη που δίνει ανάσα σε χιλιάδες δανειολήπτες με ενεργές ρυθμίσεις του νόμου 3869/2010, διασφαλίζοντας την πλήρη, καθολική και ενιαία εφαρμογή της πρόσφατης απόφασης της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου.



Έρχονται τα εκκαθαριστικά για τον ΕΝΦΙΑ. Ποιοι πληρώνουν και ποιοι θα δουν μειώσεις

Η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ 2026, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί πριν τα μέσα Μαρτίου.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα για πολλές χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινητών το 2026 θα είναι η τελευταία χρονιά που καλούνται να καταβάλουν τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων ενώ ριζική αλλαγή στα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ θα διαπιστώσουν περίπου 1 εκατομμύριο ιδιοκτήτες.