Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

ταρτα



Τάρτα με σοκολάτα και αχλάδια

Υλικά για 6 άτομα

Για τη ζύμη

  • 80 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 1/8 κουταλάκι αλάτι
  • 1 αβγό
  • 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κουταλάκι baking powder
  • 180 γρ αλεύρι

Για τη γέμιση

 

Τάρτα με ντομάτα και μοτσαρέλα

Υλικά:

1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φύλλο σφολιάτας
1 φλιτζάνι τοματάκια cherry
1 φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθέρμανε το φούρνο στους 200οC



Τάρτα με μπρόκολο γραβιέρα και μουστάρδα

Υλικά

  • 1 φύλλο φρέσκια ζύμη για τάρτα
  • 500γρ. μπρόκολο σε μπουκετάκια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 100γρ. γραβιέρα πικάντικη τριμμένη
  • 50γρ. blue cheese λιωμένο με πιρούνι


Tάρτα με κόκκινη κολοκύθα και μπαχαρικά

Μια ξεχωριστή γλυκιά τάρτα με κολοκύθα, με υπέροχη καρυδένια βάση και βελούδινη γέμιση με υπέροχο άρωμα μπαχαρικών.

Υλικά

Για τη βάση

300γρ. καρυδόψιχα
100γρ. ζάχαρη καστανή
4 κουτ. σούπας Βούτυρο Lurpak, λιωμένο
3 κουτ. σούπας αλεύρι

Για τη γέμιση



Τάρτα με κρεμμύδι, πατάτα και γραβιέρα Νάξου

Πεντανόστιμη, αλλά ιδιαίτερα πληθωρική τάρτα λόγω του πουρέ πατάτας. Αν τη σερβίρουμε ως πρώτο σε γιορτινό τραπέζι με πολλά εδέσματα, φροντίζουμε να την κόψουμε σε μικρά κομμάτια, για να μπορέσουν οι καλεσμένοι να απολαύσουν και τα υπόλοιπα.

Υλικά για ταρτιέρα 28 εκ.: