Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

ταρ



Ολοκληρώθηκε η χρηματοδότηση του αγωγού TAP

Την ολοκλήρωση της χρηματοδότησης του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου(ΤΑΡ) που περιλαμβάνει δάνεια συνολικού ύψους 3.765 εκατ. ευρώ, με συνολική διάρκεια αποπληρωμής 16,5 χρόνια ανακοίνωσε σήμερα η Κοινοπραξία κατασκευής του έργου.



Θετικός ο TAP για μεταφορά ρωσικού αερίου

Η προοπτική μεταφοράς ρώσικου αερίου από τον αγωγό Τransadriatic Pipeline, TΑΡ, αντιμετωπίζεται θετικά από την εταιρεία, όπως φάνηκε από χθεσινή δήλωση εκπροσώπου της, σε συνέχεια άλλωστε της θετικής υποδοχής που είχαν δείξει ορισμένοι από τους μετόχους της κοινοπραξίας ΤΑΡ σε σχετική πρόταση της Gazrpom.



Στη Θεσσαλονίκη για τον TAP σήμερα ο Τσίπρας

Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την έναρξη των εργασιών του αγωγού Trans-Adriatic Pipeline.

Στο περιθώριο της τελετής ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Γεωργιανό ομόλογότου Γκιόργκι Κβιρικασβίλι.



Αύριο τα εγκαίνια κατασκευής του αγωγού ΤΑΡ παρουσία Τσίπρα

Σε επίσημη τελετή στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αναμένεται αύριο η έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ, η οποία συνεπάγεται βελτίωση της ασφάλειας εφοδιασμού, τόνωση του ανταγωνισμού, ανάδειξη της χώρας σε περιφερειακό ενεργειακό δίαυλο και μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις.



Στις 17 Μαΐου ο πρωθυπουργός εγκαινιάζει τον αγωγό ΤΑΡ

Τα εγκαίνια των εργασιών κατασκευής θα κάνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στις 17 Μαίου από τη Θεσσαλονίκη, του αγωγού ΤΑΡ στο ελληνικό έδαφος.



Στα μέσα του έτους ξεκινά η κατασκευή του ΤΑΡ, λέει ο επικεφαλής του έργου

Στα μέσα του έτους θα ξεκινήσει η κατασκευή του αγωγού ΤΑΡ στην Ελλάδα, ανέφερε ο διευθυντής του έργου για τη χώρα Ρίκαρντ Σκούφιας μιλώντας στο συνέδριο για την ενεργειακή αγορά που πραγματοποιείται στην Αθήνα.