Κυριακή 05 Μαΐου 2024 -

τάματα



Ιερόσυλοι άρπαξαν πολύτιμα τάματα από μονή στη Χάλκη

«Χτενίζουν» το νησί της Χάλκης οι αστυνομικοί, για να εντοπίσουν τους θρασύτατους ιερόσυλους που άρπαξαν χρυσά τάματα ανυπολόγιστης αξίας από την εικόνα του Αγίου Ιωάννη του Αλάργα, στο ομώνυμο μοναστήρι. Η κλοπή έγινε πιθανότατα τα ξημερώματα της Πέμπτης και αποκαλύφθηκε το πρωί.



Απίστευτο περιστατικό στην Λέσβο: Συνελήφθη υπάλληλος των ΕΛΤΑ που έκλεβε λεφτά από μοναστήρι!

Χέρι στα χρήματα που έστελναν οι πιστοί μέσω επιστολών στο μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ στη Λέσβο έβαζε ένας υπάλληλος των ΕΛΤΑ του νησιού.



Σε παραλία του Ηρακλείου βρέθηκε μπουκαλάκι του Πανορμίτη

Κάτοικος  Ηρακλείου πήγε χθες το απόγευμα τυχαία για ένα μπάνιο, στην παραλία του Μαδέ και βρέθηκε να κολυμπά δίπλα σε ένα από τα χιλιάδες μπουκαλάκια τάματος που ρίχνονται στη θάλασσα από πιστούς, από πολλές περιοχές της χώρα μας, τα οποία, όπως λέει η παράδοση, έχουν προορισμό την Ιερά Μονή του Ταξιάρχη στον Πανορμίτη της Σύμης.



"Ιερή" μπίζνα στην Τήνο: Ράβδοι χρυσού με τα τάματα στην Παναγία

Στη Χάρη της Θεοτόκου, ειδικά κάθε Δεκαπενταύγουστο, χιλιάδες πιστοί, που συρρέουν από κάθε γωνιά της χώρας στην Τήνο, αφήνουν ακόμα και τις βέρες τους, τους βαφτιστικούς σταυρούς τους, πολύτιμα κοσμήματα και οικογενειακά κειμήλια, με μεγάλη συναισθηματική αξία.



Ιερόσυλος έκλεψε από την Εκατονταπυλιανή Πάρου 150.000 ευρώ σε αφιερώματα

Εξιχνιάστηκαν άμεσα, από το Αστυνομικό Τμήμα Πάρου, δυο διαρρήξεις ιερών προσκυνημάτων που διαπράχθηκαν στις 22/23.09.2015 στο νησί της Πάρου.

Συνελήφθη χθες το μεσημέρι ένας 31χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένες κλοπές.