Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Ταϊβάν



Σεισμός στην Ταϊβάν: Περισσότεροι από 125 άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι σε κτήρια

Οι αρχές στην Ταϊβάν ανέφεραν πως μετά από τον ισχυρό σεισμό των 7,5 Ρίχτερ, 127 άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι, με 77 από αυτούς  να παραμένουν παγιδευμένοι μέσα στις σήραγγες Jinwen και Daqinqshui κάτω από βουνά στην κομητεία Χουλιέν.



ΥΠΑΜ Ταϊβάν: «Τις τελευταίες 24 ώρες εντοπίσαμε 32 κινεζικά μαχητικά αεροσκάφη γύρω από το νησί»

Το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν, ανακοίνωσε πως τις τελευταίες 24 ώρες, εντοπίστηκαν γύρω από το νησί 32 κινεζικά στρατιωτικά μαχητικά αεροσκάφη.



Η πρόεδρος της Ταϊβάν λέει πως οι σχέσεις με την Κίνα πρέπει να αποφασιστούν από τον λαό

Οι σχέσεις της Ταϊβάν με την Κίνα πρέπει να αποφασιστούν από τη βούληση του λαού και η ειρήνη πρέπει να βασίζεται στην «αξιοπρέπεια», δήλωσε τη Δευτέρα η πρόεδρος Τσάι Ινγκ-γουέν έπειτα από τις δηλώσεις του ηγέτη της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, ο οποίος είπε πως η «επανένωση» με το νησί είναι αναπόφευκτη.



Μία αληθινή ιστορία από την Ταϊβάν - Ξενιτεύτηκε για την αγάπη του Χριστού

Ο Πατήρ Ιωνάς ιεραπόστολος στη Ταϊβάν διηγείται μία συγκινητική εμπειρία που έζησε στην ιεραποστολή.



Ταϊβάν:Παραιτήθηκαν ο πρωθυπουργός και η πρόεδρος μετά την ήττα στις εκλογές!

Οι εκλογές στην Ταϊβάν έκαναν "σμπαράλια" το κυβερνών Δημοκρατικό Προοδευτικό Κόμμα, με τις παραιτήσεις να διαδέχονται η μία την άλλη.
Ο Γουίλιαμ Λέι, πρωθυπουργός της Ταϊβάν, δήλωσε σήμερα ότι υπέβαλε την παραίτησή του στην πρόεδρο Τσάι Ινγκ-γουέν, μετά την ήττα του κυβερνώντος Δημοκρατικού Προοδευτικού Κόμματος στις σημερινές δημοτικές εκλογές.



Τουλάχιστον 17 άνθρωποι νεκροί σε εκτροχιασμό τρένου στην Ταΐβάν

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 80 τραυματίστηκαν από εκτροχιασμό τρένου στη βορειοανατολική Ταϊβάν, ανέφεραν κυβερνητικές αρχές.

Το ατύχημα σημειώθηκε στην επαρχία Γιλάν. Πολλά βαγόνια εκτροχιάστηκαν σε μια παραλιακή σιδηροδρομική γραμμή που είναι δημοφιλής στους τουρίστες.