Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

ταιπεδ



Έσοδα «ρεκόρ» ύψους 2,4 δισ. ευρώ προσδοκά για το 2020 το ΤΑΙΠΕΔ

Έχοντας "προμετωπίδα" τα "βαριά χαρτιά", όπως είναι οι αποκρατικοποιήσεις του "Ελ. Βενιζέλος", των ΔΕΠΑ Υποδομών και Εμπορίας και των ΕΛΠΕ, η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ αισιοδοξεί ότι θα επιτευχθεί το επόμενο έτος ο στόχος για έσοδα 2,4 δισ. ευρώ από πωλήσεις και παραχωρήσεις εταιριών και υποδομών του Δημοσίου.



Πλακιωτάκης: Επίσπευση από το ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση των δέκα περιφερειακών λιμανιών

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών από το ΤΑΙΠΕΔ, προκειμένου να δρομολογηθούν μέσα στο 2020 οι πρώτη διαγωνισμοί για τα δέκα μεγάλα περιφερειακά λιμάνια.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Πλακιωτάκης είχε σήμερα συνάντηση με τη διοίκηση του Ταμείου και ομάδας εξειδικευμένων στελεχών.



Το ΤΑΙΠΕΔ αποδέχθηκε την 20ετή επέκταση της σύμβασης του «Ελ. Βενιζέλος»

Στο 1,115 δισ. ευρώ ανέρχεται το καθαρό έσοδο για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, μετά από τη νέα προσφορά που υπέβαλε η εταιρεία «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών» (ΔΑΑ) στο ΤΑΙΠΕΔ, για την επέκταση κατά 20 έτη της σύμβασης παραχώρησης του «Ελ. Βενιζέλος», προσφορά που έγινε δεκτή από το Ταμείο.



Πρόεδρος ΤΑΙΠΕΔ: Το επόμενο τρίμηνο οι προσφορές για την μαρίνα Χίου

Στο τελικό στάδιο περνάει ο διαγωνισμός για την μαρίνα της Χίου, όπως προκύπτει από την συνάντηση που είχαν ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Άρης Ξενόφος και στελέχη του Ταμείου, με τον δήμαρχο Χίου, Μανώλη Βουρνού και τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Αντώνη Κέφη.



ΤΑΙΠΕΔ: Δύο τελικά οι μνηστήρες για τα Ελληνικά Πετρέλαια

Το διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ απέκλεισε τα τρία από τα πέντε επενδυτικά σχήματα, που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου των Ελληνικών Πετρελαίων.

Η απόφαση ελήφθη, έπειτα από την αξιολόγηση των εκδηλώσεων ενδιαφέροντος, με το αιτιολογικό ότι τα συγκεκριμένα επενδυτικά σχήματα δεν πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής στη Β' φάση του διαγωνισμού.



Τα προς αξιοποίηση ακίνητα του Δημοσίου από το ΤΑΙΠΕΔ

Με ρυθμό που υπαγορεύουν οι ασάφειες στο θεσμικό πλαίσιο και οι εκκρεμότητες που συνοδεύουν κάθε ακίνητο (και ειδικά τα μεγάλα) κινείται η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου μέσω του ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου).