Κυριακή 14 Ιουλίου 2024 -

ταχίνι



Ταχίνι: Δείτε τα οφέλη που έχει για την υγεία

Το ταχίνι, όπως ήδη θα γνωρίζετε, χρησιμοποιείται ευρέως στην ελληνική και την μεσανατολική κουζίνα, αλλά και σε πιάτα των χωρών της Βόρειας Αφρικής.

Σύμφωνα με την βάση δεδομένων USDA National Nutrient, μία μερίδα ταχίνι (2 κουταλιές της σούπας) από καβουρδισμένο σουσάμι περιέχει:



Ταχίνι: Η υπερτροφή ενάντια σε χοληστερίνη, διαβήτη και καρκίνο

Το ταχίνι είναι φυσικό προϊόν και παράγεται από σπέρματα διαλεγμένων σπόρων του σησαμιού (Sesamun Indicum), περνώντας από τη διαδικασία της αποφλοίωσης και της ξήρανσης.

Το σησάμι είναι φυτό με ύψος 100-120cm, το οποίο αναπτύσσει απλά ή διακλαδισμένα στελέχη. Τα φύλλα του φύονται στους κόμβους εναλλάξ ή αντικριστά.



Ταχίνι: Γιατι πρέπει να το βάλουμε στην ζωή μας

To ταχίνι είναι μια παχύρρευστη κρέμα που παρασκευάζεται από αλεσμένους σπόρους σουσαμιού. Καταναλώνεται ως υγιεινό σνακ, αλλά αποτελεί και πρώτη ύλη για πολλά φαγητά και γλυκά. Αποτελεί σπουδαία τροφή διότι περιέχει διάφορα θρεπτικά συστατικά. Μάλιστα, πολλοί περιλαμβάνουν το ταχίνι στη λίστα με τις υπερτροφές.



Νηστεύετε; Δοκιμάστε να φτιάξετε κουλούρι Θεσσαλονίκης με ταχίνι!

Υλικά Συνταγής
450 γραμ. αλεύρι 70%
δυνατό
1 κ.γλ. αλάτι
1 κύβο νωπής μαγιάς 25 γραμ. ή 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
2 κ.σ. ζάχαρη
1 φλ. νερό
1 κ.σ. μαλακή μαργαρίνη
2 κ.σ. ταχίνι

Για την επικάλυψη
250 γραμ. σουσάμι
2 φλ. νερό
1/2 φλ. ζάχαρη



Χορτόσουπα με ταχίνι

Η Μεγάλη Εβδομάδα είναι προ των πυλών. Για όσους αποφασίσουν να τηρήσουν αυστηρά το έθιμο, η κατάργηση του λαδιού τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, δίνει την ευκαιρία για ευρηματικά πιάτα και γλυκά αλλά και αποτοξίνωση.

Χορτόσουπα με ταχίνι

Υλικά (για 4 άτομα)