Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

τάφοι



Κόρινθος: Συνελήφθησαν οι βάνδαλοι 100 τάφων στο κοιμητήριο Εξαμιλίων – Οργή από τους κατοίκους (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν τρία άτομα, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη δύο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου υπόθεση φθοράς ξένης ιδιοκτησίας σε κοιμητήριο στα Εξαμίλια Κορινθίας.



Κλεισούρα: Συγκινητική τελετή ενταφιασμού των οστών 85 Ελλήνων πεσόντων του 1940

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (Πέμπτη, 1η Αυγούστου 2019), στο στρατιωτικό κοιμητήριο της Κλεισούρας στην Αλβανία, θρησκευτική τελετή ενταφιασμού των οστών 85 Ελλήνων πεσόντων στρατιωτικών του ελληνο-ιταλικού πολέμου, που ανευρέθησαν στο πλαίσιο εφαρμογής της διμερούς συμφωνίας Ελλάδας-Αλβανίας του 2009 για την αναζήτηση, εκταφή, προσδιορισμό ταυτότητας και ενταφιασμό των Ελλήνων πεσόντων στις πολεμι



Σοκ από τις καταστροφές σε ελληνικούς τάφους 1700 ετών στην Τουρκία

Τάφοι Ελλήνων στο Τσαρσίμπασί της Τραπεζούντας, σκάφτηκαν από άγνωστο άτομο ή άτομα. Περίοικοι όταν είδαν τους κατεστραμμένους από τους χρυσοθήρες τάφους, ενημέρωσαν την αστυνομία.



Αποκαλύφθηκαν θολωτοί μυκηναϊκοί τάφοι στη Νεμέα (Φωτό)

Ολοκληρώθηκε η δεύτερη περίοδος της συστηματικής ανασκαφικής έρευνας στα Αηδόνια Νεμέας με τη διερεύνηση τάφων που ήταν ήδη γνωστοί από πέρυσι, ενώ ταυτόχρονα εντοπίστηκαν και μελετήθηκαν νέα ταφικά μνημεία. 



Ζαχάρω: Τάφοι με τρεις «ορόφους» λόγω έλλειψης χώρου (φωτό)

Με… τρίπατους τάφους προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα κορεσμού του κοιμητηρίου Ζαχάρως οι κάτοικοι της περιοχής, αφού ο χώρος έχει γεμίσει ασφυκτικά από μνήματα και πλέον δεν υπάρχει δυνατότητα για κατασκευή νέων τάφων!



Καταστράφηκαν τάφοι στα Χανιά εξαιτίας της κακοκαιρίας

Μεγάλες ζημιές από την κατολίσθηση μικρής πλαγιάς και την υποχώρηση τοιχίου υπέστησαν τάφοι σε κοιμητήριο που βρίσκεται στην περιοχή Μπαμπιόλος Βατόλακκου στον δήμο Πλατανιά.