Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

συστήμα υγείας



Το Obamacare και πάλι στο στόχαστρο των Ρεπουμπλικανών

Οι Δημοκρατικοί δεσμεύθηκαν σήμερα να προσβάλουν την απόφαση ομοσπονδιακού δικαστή του Τέξας που έκρινε αντισυνταγματικό το σύστημα υγειονομικής ασφάλισης που εισήγαγε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, μία απόφαση που ενθουσίασε τον Ντόναλντ Τραμπ, φανατικό πολέμιο του συστήματος που επέτρεψε την ασφάλιση πολλών εκατομμυρίων Αμερικανών.



Τι αλλάζει στο σύστημα υγείας με τον οικογενειακό γιατρό

Μεγάλες αλλαγές στο σύστημα υγείας φέρνει ο οικογενειακός γιατρός.

Το υπουργείο Υγείας ξεκινά ήδη το νέο σύστημα που θα προβλέπει την παραπομπή των ασθενών από τον οικογενειακό γιατρό για επισκέψεις σε ειδικούς γιατρούς των Κέντρων Υγείας, των δημόσιων νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ.



"Οι Έλληνες γιατροί και ανέβασαν το επίπεδο υγείας μας" λένε οι Γερμανοί

Την διαπίστωση ότι οι Έλληνες ιατροί έχουν βοηθήσει σημαντικά στην βελτίωση του γερμανικού συστήματος υγείας τόνισε η υπουργός Υγείας της Β. Ρηνανίας.



«Ασφυξία» στο σύστημα υγείας: 70 άτομα στη χθεσινή λίστα αναμονής για τις ΜΕΘ

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), ο απολογισμός για το χθεσινό 24ωρο είναι δραματικός: 70 ασθενείς περιελάμβανε η λίστα αναμονής για ΜΕΘ που διαχειρίζεται το ΕΚΑΒ. Σημειωτέον πως μέχρι και το μεσημέρι της Δευτέρας, όπως έγραψε το protothema.gr, στον θλιβερό κατάλογο βρίσκονταν 40 ασθενείς…

 



Υμνοι των Γερμανών: Οι Ελληνες γιατροί ήρθαν στη χώρα μας και ανέβασαν την ποιότητα του συστήματος υγείας

Στα τέλη του 2013 εργάζονταν στην Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία της Γερμανίας 1.125 έλληνες γιατροί. Είναι η πολυπληθέστερη ομάδα ξένων γιατρών και «μπορούν να συμβάλουν στην περαιτέρω βελτίωση του γερμανικού συστήματος υγείας».