Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

συροι



Πλοίο με 56 Σύρους πρόσφυγες στην Κύπρο

Πλοιάριο με 56 πρόσφυγες από τη Συρία, το οποίο απέπλευσε από τα νότια παράλια της Τουρκίας, έφτασε χθες στα βορειοδυτικά της Κύπρο στην περιοχή Πύργου Τηλλυρίας. 



Γερμανία: Σύροι πρόσφυγες ονόμασαν την κόρη τους Άγκελα Μέρκελ Μουχάμεντ

Το όνομα «Άγκελα Μέρκελ Μουχάμεντ» χάρισε στο νεογέννητο κοριτσάκι του ένα ζευγάρι Σύρων προσφύγων στη Γερμανία, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης προς την καγκελάριο για την πολιτική που εφάρμοσε σε ό,τι αφορά το προσφυγικό.

Το μωράκι γεννήθηκε στις 16 Αυγούστου στην πόλη Μίνστερ της Γερμανίας και ζυγίζει 3,9 κιλά, με το ύψος του να φτάνει τα 53 εκατοστά.



Φωτιά σε καταυλισμό Σύρων προσφύγων στον Λίβανο

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε καταυλισμό Σύρων προσφύγων στην κοιλάδα Μπεκάα του Λιβάνου, όπως μετέδωσαν τα τοπικά Μέσα.



Τροχαίο ατύχημα με τουριστικό λεωφορείο που μετέφερε Σύρους πρόσφυγες

Τουριστικό λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν 10 πρόσφυγες από τη Συρία, συγκρούστηκε σήμερα το πρωί, κάτω από άγνωστες συνθήκες, λίγο πριν από τα διόδια Πολυμύλου στην Εγνατία οδό με επικαθήμενο φορτηγό που μετέφερε αυτοκίνητα.

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε ένας Σύρος πρόσφυγας και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κοζάνης.



Η Ιβάνκα Τραμπ διαφωνεί με τον πατέρα της για την υποδοχή των Σύρων προσφύγων

H Ιβάνκα Τραμπ διατύπωσε σήμερα την εκτίμηση ότι το θέμα της υποδοχής των Σύρων προσφύγων στις ΗΠΑ αξίζει να συζητηθεί, μια θέση διαμετρικά αντίθετη με τον πατέρα της, τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. 



Ψαρόβαρκα με 92 σύρους πρόσφυγες στην Κύπρο από την Τουρκία

Ψαρόβαρκα προερχόμενη από την Τουρκία με δεκάδες άτομα, κυρίως συριακής καταγωγής, εντοπίστηκε νωρίς το απόγευμα να πλέει στα ανοικτά της Τηλλυρίας, στο βορειοδυτικό τμήμα της Κύπρου.