Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 -

συνθήκη σέγκεν



Οι νέοι κανόνες για τη Σένγκεν που ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα νέους κανόνες για τους ελέγχους στα εσωτερικά σύνορα εντός του χώρου Σένγκεν, σύμφωνα με τους οποίους οι έλεγχοι θα πρέπει να περιοριστούν στο ένα έτος κατ΄ ανώτατο όριο, αντί για δύο που ισχύει σήμερα.

Οι νέοι κανόνες για τους ελέγχους στο χώρο Σένγκεν εγκρίθηκαν με 319 ψήφους υπέρ, 241 κατά, και 78 αποχές.



Τερέζα Μέι: Έξοδο από την Ε.Ε και έλεγχο στην μετακίνηση πολιτών προς την Βρετανία

Η υποψήφια για την πρωθυπουργία της Μ. Βρετανίας, Τερέζα Μέι, τοποθετήθηκε με δηλώσεις της στην ταχεία έξοδο από την Ε.Ε αν εκλεγεί, ενώ κατέστησε σαφές πως θα υπάρχει πλέον έλεγχος στην ελεύθερη διακίνηση ανθρώπων πρός τη γηραιά αλβιώνα.

 



Αυτές θα είναι οι συνέπειες της εξόδου από τη Συνθήκη της Σέγκεν

Τελεσίγραφο έλαβε η Ελλάδα από τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν για να εφαρμόσει αυτά που θέλει η Κομισιόν για τον έλεγχο των συνόρων και των προσφυγικών ροών.

Σε διαφορετική περίπτωση, όπως εξήγησε ο κ. Ντομπρόβσκις  θα ενεργοποιηθεί το άρθρο 26 της συνθήκης που δίνει το δικαίωμα στα άλλα μέλη της ΕΕ να κλείσουν τα σύνορά τους.



Le Figaro: Τεράστιο πλήγμα στον τουρισμό της Ελλάδας αν βγει από τη Σέγκεν

Η Le Figaro χτυπά τον συναγερμό για την ελληνική οικονομία  σε δημοσίευμά της με τίτλο  «Ελλάδα: Η τουριστική περίοδος βρίσκεται σε πίεση» και προειδοποιεί ότι η τουριστική βιομηχανία της χώρας θα  κίνδυνεύσει αν η Ελλάδα βγει από τη Συνθήκη της Σέγκεν.

Γράφει αναλυτικά:



Η Αυστρία θέλει να διώξει την Ελλάδα από τη Σέγκεν

Η υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Γιοχάνα Μιλκ-Λάιτνερ, σε δηλώσεις της απείλησε την Ελλάδα με έξοδο από τη συνθήκη Σέγκεν.

«Όταν μια χώρα της ζώνης Σένγκεν συνεχώς αποτυγχάνει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και δέχεται απρόθυμα τη βοήθεια, τότε δεν πρέπει να έχουμε καμία δεύτερη σκέψη» ανέφερε σε δηλώσεις της η αυστριακή υπουργός.