Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

ΣΥΝΘΗΚΗ ΛΩΖΑΝΝΗΣ



Προκλητικός Ερντογάν: Μας δεσμεύει η Λωζάννη, με εξαίρεση τη Θράκη

Ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε νέα συνέντευξή στο Βήμα της Κυριακής επανέρχεται στις προκλητικές του δηλώσεις, αναδεικνύοντας το θέμα της μειονότητας στη Θράκη σε μείζον θέμα, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες.

Στη συνέντευξή του ο τούρκος πρόεδρος λέει: «Μας δεσμεύει η Λωζάννη, με εξαίρεση τη Θράκη».



Νέο μήνυμα Τσίπρα σε Ερντογάν: Μόνο με την Συνθήκη της Λωζάνης θα ζήσουμε ειρηνικά

Έχουμε ένα νέο θεσμό που είναι σημαντικός για την κοινή πορεία των χωρών μας και την κοινή προοπτική των Βαλκανίων», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από το Βελιγράδι μετά την ολοκλήρωση της 2ης τετραμερούς συνόδου Ελλάδας – Βουλγαρίας - Σερβίας - Ρουμανίας.



Μητσοτάκης: Όταν αναφερόμαστε στη Συνθήκη της Λωζάννης, να μην ξεχνάμε ότι κάποτε στην Κωνσταντινούπολη ζούσαν 100.000 Έλληνες

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη.



Το Μαξίμου απαντά στον Ερντογάν

Την έντονη ενόχλησή της εκφράζει και επίσημα η κυβέρνηση στον απόηχο των δηλώσεων του Τούρκου Προέδρου σε συνέντευξή του, περί επικαιροποίησης της Συνθήκης της Λωζάνης παραμονή της άφιξής του στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος,αναφέρει σε δήλωσή του πως η συνέντευξη Ερντογάν εγείρει έντονο προβληματισμό



Ερντογάν: Η Συνθήκη της Λωζάνης χρειάζεται επικαιροποίηση

Η Συνθήκη της Λωζάννης, που μεταξύ άλλων ορίζει τα δικαιώματα της Ελλάδας και της Τουρκίας σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου, χρειάζεται «επικαιροποίηση», δήλωσε σε αποκλειστική συνέντευξη στον ΣΚΑΪ ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.



Τσίπρας και Ερντογάν στο Πεκίνο - Πλήρη εφαρμογή της Λωζάννης ζητά ο "Σουλτάνος"

Τη θετική ατζέντα των ελληνοτουρκικών σχέσεων έθεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση που είχε στο Πεκίνο με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος την υιοθέτησε και στο τέλος της συνάντησης ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε την επιθυμία για την πλήρη υλοποίηση της Συνθήκης της Λωζάνης, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ.