Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 -

συνταξιοδοτικό



HSBC: Ωρολογιακή βόμβα το συνταξιοδοτικό για τον ευρωπαϊκό Νότο

Η αποτυχία των ευρωπαϊκών χωρών να μεταρρυθμίσουν τα συνταξιοδοτικά συστήματά τους λειτουργεί ως ωρολογιακή βόμβα για τα χρέη και εν γένει τη δημοσιονομική κατάσταση της ηπείρου. Η προειδοποίηση προέρχεται από την HSBC, η οποία και προσδιορίζει ως περιοχή υψηλότερου ρίσκου τον υπερχρεωμένο Νότο. 



Ασφαλιστικό: Αυτές είναι οι συντάξεις για όσους αποχωρήσουν έως το 2021

Παράθυρα που οδηγούν σε μικρότερη μείωση της σύνταξης και σε έξοδο με όρια ηλικίας κάτω των 62 ετών χωρίς να απαιτούνται 40 χρόνια εργασίας κρύβει η εφαρμογή των νέων ρυθμίσεων για το ασφαλιστικό.



Ημερίδα ΠΟΜΕΝΣ «Ασφαλιστικό, Μισθολογικό, Συνταξιοδοτικό στις EΔ»

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) προσκαλεί τους συναδέλφους στρατιωτικούς, τις γυναίκες και τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων, στην Ημερίδα που διοργανώνει, σήμερα Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017 και ώρα 18:00 στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, με θέμα «Ασφαλιστικό, Μισθολογικό, Συνταξιοδοτικό στις Ένοπλες Δυνάμεις».



Ο Σόιμπλε επιμένει σε νέες παρεμβάσεις στο συνταξιοδοτικό

«Κατανοώ ότι για πολιτικούς λόγους η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει σε νέες μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει αργότερα», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στο περιθώριο του Ecofin στις Βρυξέλλες.



Ασφαλιστικό: Οι 10 αλλαγές-«φωτιά» για συντάξεις και εισφορές το 2017

Όχι μια, ούτε δύο, ούτε τρεις αλλά δέκα αλλαγές-«φωτιά» φέρνει το 2017 για εκατομμύρια συνταξιούχους λόγω του νόμου Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό.



Εκπρόσωπος Ντάισελμπλουμ: Οι μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό δεν αφορούν το συνταξιοδοτικό

Ο Μισέλ Ρέινς, εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, διευκρίνισε σήμερα ότι η αναφορά στο έγγραφο του κ. Ντάισελμπλουμ σε «μέτρα για το ασφαλιστικό», δεν έχει να κάνει με τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, αλλά με θέματα όπως το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.