Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Συνταγματική αναθεώρηση



Εννέα οι αναθεωρητέες διατάξεις του Συντάγματος

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος με την ψηφοφορία των βουλευτών επί των αναθεωρητέων διατάξεων. 

Ειδικότερα, εγκρίθηκαν οι ακόλουθες εννέα από τις προς συζήτηση αναθεωρητικές προτάσεις:



Ξεκινάει η Συνταγματική Αναθεώρηση στη Βουλή

Αυτό έγινε γνωστό από τη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής με την σχετική πρόταση για την Συνταγματική Αναθεώρηση που έκανε ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας.



"Ναι" σε όλες τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ

"Ναι" σε όλες τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την συνταγματική αναθεώρηση. Αλλάζει ο τρόπος εκλογής του προέδρου της Δημοκρατίας. Ποιες διατάξεις συγκέντρωσαν αυξημένη πλειοψηφία.



Eπίσκεψη στα κατεχόμενα του Τούρκου Αντιπροέδρου

Στις 10 το πρωί της Πέμπτης ξεκινά η δεύτερη και τελευταία συνεδρίαση για την ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης στην παρούσα Βουλή.

Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει με τις τοποθετήσεις των εισηγητών των κομμάτων ενώ γύρω στη μία μετά το μεσημέρι θα ξεκινήσουν οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών. Η ψηφοφορία θα γίνει στις τέσσερις με πέντε το απόγευμα.



Συνταγματική αναθεώρηση: Έρχεται αύριο η ψηφοφορία μαζί με ενιαίο ψηφοδέλτιο

Το ψηφοδέλτιο για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, θα είναι ενιαίο πάνω στο οποίο θα καταγράφονται κατά κόμμα και κατά ομάδες βουλευτών που συμπληρώνουν τον απαραίτητο αριθμό των 50, οι προτάσεις που έχουν καταθέσει με τις συνταγματικές αλλαγές.



Λοβέρδος: "Άλλα έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κάνει"

Τις αλλαγές του ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξε ο Ανδρέας Λοβέρδος στην Βουλή με αφορμή την συζήτηση για την Συνταγματική αναθεώρηση. Ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ανέφερε «Δεν έχουν τελειωμό οι μεταλλάξεις του ΣΥΡΙΖΑ. Τότε υποστήριζαν οτι η προτείνουσα Βουλή δεν δεσμεύει την επόμενη. Σήμερα έρχονται και στηρίζουν το εντελώς αντίθετο».