Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

συνοριοφύλακες



Συνελήφθησαν 4 συνοριοφύλακες για βασανιστήρια στην Αμυγδαλέζα – Οι δύο χτυπούσαν, οι άλλοι δύο παρακολουθούσαν

Τέσσερις συνοριοφύλακες, που υπηρετούν στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. Αμυγδαλέζας, συνελήφθησαν βραδινές ώρες χθες, Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024, από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- βασανιστήρια και συνέργεια σε βασανιστήρια



Ν.Μηταράκης: «Θα προσληφθούν συνοριοφύλακες τους επόμενες μήνες - Δε θα ξαναβιώσουμε το χάος»

Την πρόσληψη συνοριοφυλάκων και λιμενικών, τους επόμενους μήνες, για να προστατεύσουν τα σύνορα προανήγγειλε  ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης, ο οποίος επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν θα γίνει πύλη εισόδου.

«Δε θα ξαναβιώσουμε το χάος» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός για την έντονη κινητικότητα που προκάλεσε το πολιτικό χάος στο Αφγανιστάν. 



Παρά λίγο τραγωδία στον Έβρο - Αυτοκίνητο με 19 μετανάστες έπεσε στο ποτάμι

Ύποπτο αυτοκίνητο που μετέφερε παράτυπους μετανάστες στην αγροτική περιοχή ανάμεσα στο Αρδάνιο και την Ιτέα του νομού Έβρου εντόπισε το πρωί της Δευτέρας κλιμάκιο Συνοριακών Φυλάκων.



Ισραήλ: Παλαιστίνιος επιτέθηκε σε ισραηλινούς συνοριοφύλακες

Ένας Παλαιστίνιος τραυμάτισε σήμερα το πρωί με μαχαίρι δύο ισραηλινούς συνοριοφύλακες κοντά σε μια από τις εισόδους της παλιάς πόλης της Ιερουσαλήμ, προτού τον σκοτώσουν, ανακοίνωσε μια εκπρόσωπος της αστυνομίας.



Eβρος: Η Τουρκία στέλνει κύμα μεταναστών λένε οι συνοριοφύλακες

«Σήμα κινδύνου» για τις εκατοντάδες αποτροπές αλλά και τις πολυάριθμες συλλήψεις παράτυπων μεταναστών, προσφύγων και διακινητών, που πραγματοποιούνται καθημερινά στον Έβρο, εκπέμπουν οι συνοριοφύλακες της περιοχής.



Έρευνα της ΕΛΑΣ για αναφορές συνοριοφυλάκων περί διέλευσης τζιχαντιστών απο την Ελλάδα

Την αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας προκάλεσαν δηλώσεις εκπροσώπων των συνοριοφυλάκων, βάσει των οποίων η κατάσταση στην Ειδομένη είναι ανεξέλεγκτη και εξακολουθούν να περνούν τζιχαντιστές από την Ελλάδα.