Κυριακή 12 Μαΐου 2024 -

Συνόδος G7



Αποχωρεί από τη Σύνοδο των G7 ο Ντόναλντ Τραμπ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προγραμματίζει ν’ αναχωρήσει σήμερα 9 Ιουνίου από την διάσκεψη της ομάδας των πιο αναπτυγμένων οικονομικά χωρών G7, πριν από την συζήτηση για την κλιματική αλλαγή και την προστασία των ωκεανών.



Σύνοδος G7: Πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για το εμπόριο

Η ομάδα των χωρών-μελών G7 σημειώνει πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για το εμπόριο, με έμφαση στον πολυμερή χαρακτήρα των εμπορικών σχέσεων, σύμφωνα με πηγή της προεδρίας της Γαλλίας.

Η ίδια πηγή, τόνισε ότι υπήρξε κάμψη των αρχικών αμερικανικών θέσεων ουσιαστικής υποστήριξης της εφαρμογής μέτρων εμπορικού προστατευτισμού.



Σύνοδος G7: Αν υποχωρούσε η Γερμανία το ελληνικό χρέος θα μπορούσε να λυθεί άμεσα

Καμία αλλαγή δεν υπήρξε στην πολιτική του ΔΝΤ σε ό,τι αφορά στη χρηματοδοτική συμμετοχή του στο Ελληνικό Πρόγραμμα. Το Ταμείο ζητά  από τους Ευρωπαίους να τοποθετηθούν με συγκεκριμένα  μέτρα που πρέπει να λάβουν για να διευθετηθεί το θέμα του ελληνικού χρέους πριν δεσμευθεί ότι θα συμμετέχει στο Ελληνικό Πρόγραμμα με νέα δανεικά.



Η Ελλάδα στο επίκεντρο της Συνόδου των G7 στην Ιταλία - ΔΝΤ και ΗΠΑ θέλουν λύση για το χρέος

Στο επίκεντρο της Συνόδου των G7 θα τεθεί το πρόβλημα της οικονομικής κρίσης που τυραννά την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια παρουσία τόσο της διευθύντριας του ΔΝΤ όσο και του Αμερικάνου ισχυρού άνδρα της οικονομίας, Υπουργού των Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν. 

Η συνάντηση των G7 θα πραγματοποιηθεί στις 11 με 13 Μαΐου στο Μπάρι της Ιταλίας.