Τι είναι η συναισθηματική πλημμύρα και πως αντιμετωπίζεται
Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που νιώθουν απροσδόκητες εκρήξεις συναισθημάτων, σε μια οριακή κατάσταση, η οποία ονομάζεται συναισθηματική πλημμύρα.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που νιώθουν απροσδόκητες εκρήξεις συναισθημάτων, σε μια οριακή κατάσταση, η οποία ονομάζεται συναισθηματική πλημμύρα.
Το συναισθηματικό φαγητό μπορεί να σας κάνει να τρώτε παρορμητικά και περισσότερο από όσο χρειάζεστε, ως απάντηση στα δυσάρεστα συναισθήματα που αισθάνεστε.
Εσείς μπορεί συχνά να λέτε ότι νιώθετε δέος, νοσταλγία, θαυμασμό ή λατρεία, όμως η επιστήμη δεν αναγνωρίζει τίποτε από τα παραπάνω ως ξεχωριστό συναίσθημα.
Αντιθέτως η κρατούσα θεωρία στην ψυχολογία ταξινομούσε όλα τα συναισθήματα σε μόλις έξι οικουμενικές κατηγορίες: ευτυχία, θλίψη, θυμός, έκπληξη, φόβος και αηδία.
Όταν έχεις χαρά, να την κρύβεις στην καρδιά σου για να μην μάθει ο διάβολος γι' αυτήν λόγω της απροσεξίας σου και να μην σου την κλέψει με κάποιο δελεασμό.
Και στη λύπη να συμπεριφέρεσαι με τον ίδιο τρόπο για να μην σου την αυξήσει, αφού μάθει για την αιτία της.
Πολλοί άνθρωποι, όταν το τέλος της ζωής πλησιάζει, εκδηλώνουν αναπάντεχα θετικά συναισθήματα!
Αυτό είναι το συμπέρασμα δύο νέων αμερικανικών μελετών, που δείχνουν ότι, αντίθετα με τη διαδεδομένη άποψη, η «πρόγευση» του θανάτου συχνά είναι πολύ πιο θετική από ό,τι περιμένουν οι περισσότεροι άνθρωποι να είναι.
Φέρνοντας στη ζωή τα συναισθήματα των ανθρώπων της αρχαίας Ελλάδας, και προκαλώντας ερωτήσεις σχετικά με το πώς εκφράζουμε, ελέγχουμε, χειριζόμαστε, ή προσομοιώνουμε τα συναισθήματα στη δική μας κοινωνία, το Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος Ωνάση, στη Νέα Υόρκη, παρουσιάζει την καινοτόμα έκθεση «Ένας Κόσμος των Συναισθημάτων: Αρχαία Ελλάδα, 700 π.Χ. – 200 μ.Χ.».