Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

συνάχι



Αλλεργίες της άνοιξης: Τι να προσέξετε και πώς να τις αντιμετωπίσετε

Όσοι ταλαιπωρούνται από εαρινές αλλεργίες έχουν αρχίσει ήδη να υποφέρουν καθώς η άνοιξη είναι η χειρότερη εποχή του χρόνου για τους πάσχοντες.



Οι αιτίες που προκαλούν συνάχι και βουλωμένη μύτη

Αρκετοί είναι οι άνθρωποι που σχεδόν κάθε πρωί ξυπνούν με μπούκωμα στην μύτη ή συνάχι. 

Η ρινίτιδα είναι φλεγμονή του ρινικού βλεννογόνου, η οποία προκαλείται από αλλεργίες ή άλλους παράγοντες, όπως ο καπνός του τσιγάρου, οι αλλαγές της θερμοκρασίας, η άσκηση ή η συναισθηματική φόρτιση.



Τι κάνουμε όταν μας γυροφέρνει ανοιξιάτικο κρύωμα;

Όλα τα σημάδια είναι εκεί: ο λαιμός σας είναι τραχύς, έχετε αρχίσει να φτερνίζεστε συχνά, νιώθετε το κεφάλι σας “βαρύ” και έναν πονοκέφαλο που μοιάζει να αυξάνεται σιγά-σιγά. Ξέρετε, δηλαδή, ότι θα αρρωστήσετε.

 



Τα 5 "μην" όταν έχετε συνάχι

Ποιος από εμάς δεν ξύπνησε ένα πρωί συναχωμένος, ψάχνοντας να βρει χαρτομάντιλα για να σκουπίσει τη μύτη του που τρέχει;

Τι μπορούμε να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε το ενοχλητικό συνάχι και να περιορίσουμε τα συμπτώματά του;



Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα είδη αλλεργίας

Οι αλλεργίες αποτελούν τον πιο συχνό «εφιάλτη» της άνοιξης. Πρόκειται για την παθολογική κατάσταση, κατά την οποία ο οργανισμός αντιδρά απέναντι σε αβλαβείς περιβαλλοντικές ουσίες, τα αλλεργιογόνα. Ποιές είναι οι πιο συχνές αλλεργίες;



Καταπολεμήστε το κρυολόγημα σε χρόνο 0 !

Είναι η εποχή που η γρίπη σέρνεται και δύσκολα κάποιος γλιτώνει από τα χέρια της. Το δύσκολο με το κρυολόγημα είναι ότι σε καταβάλει τόσο πολύ που δεν έχει κουράγιο να σηκωθείς από το κρεβάτι. Μύτη που τρέχει ακατάπαυστα, μάτια που καίνε και δακρύζουν και μια υπερβολική κόπωση. Στόχος είναι, πιστεύω για όλες μας, να ξεπεραστεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα αυτή η «κατάντια».