Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Συμβουλίο Ασφαλείας



Συμβούλιο Ασφαλείας: Αποχώρησε η ρωσική αντιπροσωπεία λίγο πριν την ομιλία του Ισραηλινού πρεσβευτή

Αποχώρησε η ρωσική αντιπροσωπεία στον ΟΗΕ με επικεφαλής τον πρεσβευτή Vasily Nebenzya, λίγο πριν ξεκινήσει την ομιλία του ο Ισραηλινός πρεσβευτής στον ΟΗΕ.

Η αποχώρηση της ρωσικής αντιπροσωπείας δείχνει ότι οι σχέσεις Μόσχας και Τελ Αβίβ βρίσκονται στο ναδίρ αν και οι σχέσεις των δύο χωρών διαχρονικά ήταν ήπιες και χωρίς εντάσεις.

 



Έκτακτη σύγκλιση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ζήτησε η Ρωσία για την Κριμαία

Η Ρωσία ζήτησε να συνεδριάσει εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στις 11:00 σήμερα (σ.σ. ώρα Νέας Υόρκης - 18:00 ώρα Ελλάδας) για να συζητηθεί η κατάσταση στη Θάλασσα του Αζόφ.

Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπός της στον ΟΗΕ Ντμίτρι Πολιάνσκι.



ΟΗΕ: Έλεγχοι πλοίων που ίσως διακινούν πρόσφυγες στη Μεσόγειο

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ανανέωσε χθες Τετάρτη και για έναν χρόνο την εξουσιοδότηση προς τα μέλη του οργανισμού να ελέγχουν στα ανοικτά της Λιβύης τα πλοία που υπάρχουν υποψίες ότι διακινούν μετανάστες από την Αφρική στην Ευρώπη, έπειτα από δύσκολες διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ, σύμφωνα με διπλωμάτες.



Κατεπείγουσα σύγκληση του Σ.Α. του ΟΗΕ για την Υεμένη

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών συγκαλείται κατεπειγόντως σήμερα για να συζητήσει σχετικά με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της συμμαχίας υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας εναντίον της πόλης Χοντάιντα στην Υεμένη, όπου βρίσκεται το κυριότερο λιμάνι της χώρας στην Ερυθρά Θάλασσα.



Συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Γάζα

Για την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα στις 5 το απόγευμα, ώρα Ελλάδας, το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, έπειτα από αίτημα του Κουβέιτ.



Καταψηφίστηκε από το ΣΑ του ΟΗΕ η πρόταση της Μόσχας για την καταδίκη της επίθεσης στη Συρία

Η Ρωσία δεν κατάφερε σήμερα να υιοθετηθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας το σχέδιο απόφασης που κατέθεσε και στο οποίο καταδικάζονταν τα αεροπορικά πλήγματα που διεξήγαγαν οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Βρετανία στη Συρία, καθώς το κείμενο δεν συγκέντρωσε τις εννέα ψήφους που απαιτούνται για την έγκρισή του.