Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

συμβολαιογραφοι



Ψηφιακός Φάκελος Μεταβίβασης Ακινήτου: Η υπηρεσία λειτουργεί από 1η Ιανουαρίου

Ξεκίνησε από την 1η Ιανουαρίου να λειτουργεί ο Ψηφιακός Φάκελος Μεταβίβασης Ακινήτου. Πρόκειται για μια νέα υπηρεσία του gov.gr που όμως ενοποιεί και απλοποιεί τις διαδικασίες μεταβίβασης ακινήτων.



Μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου παρατείνεται η αποχή των συμβολαιογράφων

Ο Συμβολαιογραφικός σύλλογος, στην τελευταία του συνέλευση, αποφάσισε να παραταθεί έως τις 11 Δεκεμβρίου η αποχή των συμβολαιογράφων.

Την αποχή από τα καθήκοντά τους είχαν αποφασίσει από τις 20 Νοεμβρίου, αντιδρώντας στον τρόπο με τον οποίο προχωρά η ψηφιοποίηση των συμβολαιογραφικών πράξεων.



ΥΠΟΙΚ: Υψηλός κίνδυνος για ξέπλυμα χρήματος μέσω δικηγόρων, μεσιτών, λογιστών και συμβολαιογράφων

Στην ανάγκη ανάληψης δράσεων για τους κλάδους των δικηγόρων των λογιστών, των μεσιτών και των συμβολαιογράφων αναφέρεται η Έκθεσης Εθνικής Εκτίμησης Κινδύνου, που θεωρεί ότι τα συγκεκριμένα επαγγέλματα βρίσκονται κοντά σε συναλλαγές που ενδεχομένως σχετίζονται με ξέπλυμα χρήματος. 



Νέα επίθεση Λαφαζάνη στους συμβολαιογράφους

«Συνάντηση ντροπής και αθλιέστατης απόπειρας νομιμοποίησης των παράνομων παραθεσμικών και αντισυνταγματικών ηλεκτρονικών πλειστηριασμών» χαρακτήρισε τη συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος με τον πρόεδρο των συμβολαιογράφων Αθηνών και Πειραιώς, Γιώργο Ρούσκα, ο γραμματέας της Λαϊκής Ενό



Συμβολαιογράφοι: Από τους 268 πλειστηριασμούς, μόνο οι 130 ολοκληρώθηκαν

Σταθερά παραμένει το μειωμένο ενδιαφέρον για συμμετοχή στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.



Ξεκινούν τα εξπρές συναινετικά διαζύγια μέσω συμβολαιογράφου

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο νόμος 4509/2017 που παρέχει τη δυνατότητα της λύσης του γάμου με τη διαδικασία των συναινετικών διαζυγίων μέσω συμβολαιογράφου, ενώ ο ίδιος νόμος προβλέπει και ποινές για όσους αθετούν την συμβολαιογραφική πράξη, ως προς την διατροφή και τα παιδιά.