Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

συμψηφισμος



Τέλος οι επιστροφές φόρου. Θα συμψηφίζονται με οφειλές ΕΝΦΙΑ

Παρελθόν θα αποτελούν σύντομα οι επιστροφές φόρου από την εφορία. Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων σχεδιάζει να ενεργοποιήσει ένα νέο πληροφοριακό σύστημα μέσω του οποίου οι εφορίες θα πραγματοποιούν κάθε χρόνο αυτόματους συμψηφισμούς επιστροφών φόρου εισοδήματος με όσες μηνιαίες δόσεις οφειλών ΕΝΦΙΑ υπολείπονται να καταβληθούν και δεν έχουν λήξει.



Τον Οκτώβριο οι συμψηφισμοί εισφορών στον ΕΦΚΑ

«Τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΦΚΑ των ελεύθερων επαγγελματιών με βάση το καθαρό εισόδημα του 2016».



Συμψηφισμός οφειλών αυτόματα!

Για πρώτη φορά η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) προχώρησε στον αυτόματο συμψηφισμό βεβαιωμένων οφειλών με επιστροφές φόρων που αφορούν τα έτη 2014, 2015 και 2016, με το συνολικό ποσό του συμψηφισμού να ανέρχεται στα 6,75 εκατ. ευρώ.

Οι συμψηφισμοί αφορούσαν φορολογούμενους με μόνο μια αρρύθμιστη οφειλή, οι οποίοι θα ειδοποιηθούν με ηλεκτρονικό μήνυμα.



Ερχεται ο αυτόματος συμψηφισμός για οφειλές προς την εφορία. Ποιους αφορά

Μπορεί το σύνηθες των τελευταίων ετών να είναι οι φορολογούμενοι που να αδυνατούν να ανταποκριθούν στο «βαρύ φορτίο» των υποχρεώσεών τους, όμως, υπάρχουν κι εκείνοι που πλήρωσαν στην εφορία περισσότερα από όσα έπρεπε κανονικά.

Και μάλιστα δεν είναι λίγοι: ανέρχονται σύμφωνα με εκτιμήσεις σε 150.000 άτομα περίπου.



Eγκύκλιος: Συμψηφίζονται επιστροφές ΦΠΑ με οφειλές στα τελωνεία

Εγκύκλιο συμψηφισμού επιστροφών Φ.Π.Α. από τη Δ.Ο.Υ., με οφειλές στα Τελωνεία από εκτελωνισμούς προϊόντων υπέγραψε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής.

Η δυνατότητα αυτή έχει προβλεφθεί νομοθετικά με το άρθρο 11 του ν.3943/2011.



Ετσι φτιάχνουν όλοι πλεόνασμα: Ξεπερνάνε τα 3,3 δισ. ευρώ οι εκκρεμείς επιστροφές από την εφορία

Μήπως περιμένεις ακόμα επιστροφή φόρου; Μήπως συμπεριλαμβάνεσαι σε αυτούς που η εφορία χρωστά και με τη… βούλα 1,3 δις ευρώ; Μήπως παρά ταύτα πρέπει να πληρώσεις τον ΕΝΦΙΑ; Τότε την πάτησες.

Η απλή λογική λέει ότι αν οφείλεις στην εφορία και έχεις παράλληλα απαίτηση επιστροφής φόρου, αυτά πρέπει να συμψηφίζονται αυτομάτως.