Κυριακή 01 Σεπτεμβρίου 2024 -

συμπληρώματα διατροφής



ΕΟΦ: Αυτά είναι τα 3 συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν επικίνδυνες ουσίες

Είναι τρία συμπληρώματα διατροφής τα οποία κατόπιν ενημέρωσης από τις αρχές της Ισπανίας περιέχουν επικίνδυνες ουσίες και διακινούνται μέσω διαδικτύου.

Ειδικότερα ο ΕΟΦ προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση του προϊόντος LIPO SOLUCION, των προϊόντων SORAYA CAPSULAS, HHS KUKA CAFÉ, SORAYA SLIM COFFEE CAFE και του προϊόντος TE’ DETOX.



Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή σε συμπληρώματα διατροφής που προωθούνται για απώλεια βάρους

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) εφιστά την προσοχή των καταναλωτών σε δύο σκευάσματα που προωθούνται ως συμπληρώματα διατροφής για την απώλεια βάρους.



Πώς επηρεάζεται το συκώτι από τα συμπληρώματα διατροφής

Προβληματισμό προκαλεί το ότι η βλάβη μπορεί μερικές φορές να πάρει μήνες ή χρόνια για να αναπτυχθεί και ότι οι ασθενείς συχνά δεν αναγνωρίζουν στα αρχικά στάδια  τα συμπτώματα.



Απαγόρευση διακίνησης συμπληρωμάτων διατροφής από τον ΕΟΦ

Την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης συμπληρωμάτων διατροφής αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Τα σκευάσματα έχουν εμπορική ονομασία SWANSON Czarny Bez Agaricus Echinacea, Immune Essentials και Reishi Mushroom της εταιρείας Pro Sport s.c. Mikolaj Filarski, Malgorzata Majdaniec, Πολωνίας (προμηθευτής).



Άλλοι 76 θάνατοι στην Ιαπωνία πιθανόν να συνδέονται με τα συμπληρώματα διατροφής κατά της χοληστερίνης

Η ιαπωνική εταιρεία Kobayashi Pharmaceutical ανακοίνωσε σήμερα ότι εξετάζει τις περιπτώσεις 76 επιπλέον θανάτων που πιθανόν να συνδέονται με τα συμπληρώματα διατροφής κατά της χοληστερίνης, τα οποία περιέχουν μαγιά κόκκινου ρυζιού στο πλαίσιο ενός υγειονομικού σκανδάλου που συγκλονίζει τη χώρα εδώ και αρκετούς μήνες.



Πέμπτος ύποπτος θάνατος σε σκάνδαλο με συμπληρώματα διατροφής στην Ιαπωνία

Ο ιαπωνικός φαρμακευτικός όμιλος Kobayashi Pharmaceutical ανακοίνωσε σήμερα ότι ερευνά ένα πέμπτο θάνατο που ενδέχεται να συνδέεται με ορισμένα από τα συμπληρώματα διατροφής του κατά της χοληστερίνης, τα οποία περιέχουν μαγιά κόκκινου ρυζιού και βρίσκονται στο κέντρο ενός μεγάλου υγειονομικού σκανδάλου στη χώρα.