Σάββατο 27 Απριλίου 2024 -

συμφωνια πρεσπες



Σκόπια: “Σφαγή” στο ντιμπέιτ Ζάεφ – Μίτσκοσκι για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Αυτό φάνηκε και στο τηλεοπτικό ντιμπέιτ στα Σκόπια ανάμεσα στον πρωθυπουργό, Ζόραν Ζάεφ και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης,VMRO-DPMNE Χρίστιαν Μίτσκοσκι.



Μπαμπινιώτης: Μέγα λάθος η αναγνώριση «μακεδονικής» γλώσσας

«Μέγα λάθος» χαρακτήρισε την αναγνώριση της γλώσσας των Σκοπίων ως «μακεδονική» ο καθηγητής Γλωσσολογίας Γιώργος Μπαμπινιώτης και υπογράμμισε ότι η αναγνώριση αυτή δημιουργεί μια εστία η οποία θα δημιουργεί μειονοτικά θέματα.



Έντι Ράμα σε Ζαεφ: Ιστορική και μεγαλοπρεπής η Συμφωνία των Πρεσπών

«Ιστορική και μεγαλοπρεπή» χαρακτήρισε τη συμφωνία των Πρεσπών ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του σήμερα με τον ομόλογό του της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στα Τίρανα.



Τσακαλώτος για Συμφωνία των Πρεσπών: "Με καίει το θέμα ως μισός Μακεδόνας που είμαι"

Μιλώντας σε κομματική εκδήλωση στην Καβάλα ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι η ρήση «η Μακεδονία είναι μια και είναι ελληνική», δεν μπορεί να ισχύει όταν από το 1923 χάρτες σε εγκυκλοπαίδειες παρουσίαζαν τη Μακεδονία να εκτείνεται από την Πρέβεζα μέχρι τη Βουλγαρία

 



Η Τουρκία καλωσορίζει την συμφωνία των Πρεσπών

Στο πλευρό των Σκοπίων σπεύδει να ταχθεί η Άγκυρα. Το υπουργείο εξωτερικών όχι μόνο χαιρετίζει την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά υπενθυμίζει με νόημα πως η Τουρκία είχε ήδη αναγνωρίσει την γειτονική χώρα με το συνταγματικό της όνομα, δηλαδή «Δημοκρατία της Μακεδονίας».



"Πόλεμος" στους Παπανδρέου για την συμφωνία των Πρεσπών

Τη διαφωνία του για τη Συμφωνία των Πρεσπών εξέφρασε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΙΝΑΛ, Νίκος Παπανδρέου.