Πέμπτη 02 Μαΐου 2024 -

στρατο



Yεμένη: 20 νεκροί σε μάχες τζιχαντιστών με τον στρατό

Δέκα τζιχαντιστές –συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων καμικάζι– έξι στρατιώτες και τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα σε μια επίθεση που αποδόθηκε στην αλ Κάιντα και είχε στόχο την έδρα της αυτοδιοίκησης της επαρχίας Λαχζ, στη νότια Υεμένη, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.



ΗΠΑ, Ρωσία και Κίνα φιλοδοξούν να δημιουργήσουν στρατό από Iron Man!

Το σενάριο της ταινίας Iron Man φιλοδοξούν να μεταφέρουν στην πραγματικότητα η Ρωσία και η Κίνα, οι οποίες ενεργούν από κοινού, προκειμένου να κατασκευάσουν τον «απόλυτο στρατιώτη».



Ακιντζί: Δεν γίνεται λύση του Κυπριακού με μηδέν στρατό και καθόλου εγγυήσεις

Η τουρκοκυπριακή πλευρά πηγαίνει στην Ελβετία με ρεαλιστικά και λογικά όρια, ανέφερε ο Μουσταφά Ακιντζί και ευχήθηκε η ελληνοκυπριακή πλευρά «να αφήσει την απόλυτη προσέγγιση και να έρθει και αυτή με ρεαλιστικά και λογικά πλαίσια».



Τραμπ: Ενίσχυση του αμερικανικού στρατού σε αεροπλάνα, πλοία, στρατό

Την ενίσχυση του αμερικανικού στρατού τόσο σε έμψυχο δυναμικό όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή εξήγγειλε ο Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια ομιλίας του στη Φιλαδέλφεια την Τετάρτη.

Όπως είπε, θέλει περισσότερους στρατιώτες, περισσότερα αεροπλάνα, περισσότερα πολεμικά πλοία.



Συρία: "Ο συριακός στρατός ελέγχει πλήρως την Νταράγια και έχει αναπτυχθεί στο σύνολο της πόλης. Δεν υπάρχει πλέον ούτε ένας ένοπλος!"

Oι κυβερνητικές δυνάμεις ανέκτησαν τον πλήρη έλεγχο της Νταράγια, του πρώην προπυργίού των ανταρτών που βρίσκεται κοντά στη Δαμασκό, μετά την απομάκρυνση των χιλιάδων κατοίκων της, μαχητών και αμάχων, έπειτα από τέσσερα χρόνια πολιορκίας, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο μια στρατιωτική πηγή.

 



Η Βουλγαρία κατεβάζει στρατό στα σύνορα με την Ελλάδα

Ο υπουργός εθνικής άμυνας Νικολάι Νέντσεφ μιλώντας στην τηλεόραση της Βουλγαρίας δήλωσε πως: "Ο στρατός είναι έτοιμος να στείλει σε λίγες ώρες 1.000 στρατιώτες στα σύνορα Βουλγαρίας – Ελλάδας, σε περιοχές που βρίσκονται κοντά στην Ειδομένη".