Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

στόμα



Άφτρες στο στόμα - Φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης

Οι άφτρες -οι οποίες ονομάζονται επίσης "αφθώδη έλκη" ή "αφθώδης στοματίτιδα"- είναι μικρές πληγές/έλκη που βρίσκονται συνήθως στο κάτω μέρος των ούλων και στο εσωτερικό των χειλιών στο στόμα.



Πόνος στο στόμα - Μήπως έχετε άφθες;

Aν μία μικρή πληγή εμφανιστεί ξαφνικά κάτω από τη γλώσσα σας και σας δυσκολεύει να φάτε, μάλλον πρόκειται για άφθα. Πρέπει να ξέρετε πως οι άφθες ταλαιπωρούν έναν στους δέκα Έλληνες! Σε πολλές περιπτώσεις οι έντονες συγκινήσεις και το στρες αποτελούν το έναυσμα για την εμφάνισή τους στο στόμα μας. Διαβάστε λοιπόν πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε αυτές τις μικρές αλλά επώδυνες πληγές.



Δέκα σίγουρες λύσεις για την δυσάρεστη αναπνοή

Όλοι μας “τρέμουμε” την αμήχανη εκείνη στιγμή που, ενώ θα είμαστε σε κάποια κοινωνική εκδήλωση ή σε κάποια στιγμή στενής αλληλεπίδρασης με άλλους ανθρώπους, θα συνειδητοποιήσουμε ότι η αναπνοή μας μυρίζει άσχημα. Πόσο μάλλον, όταν δεν το καταλάβουμε καν εγκαίρως και το μάθουμε επειδή κάποιος άλλος πήρε το θάρρος να μας το... επισημάνει!



Έκρυβε την ηρωίνη στο στόμα του

Ο λόγος για έναν 44χρονο, για τον οποίο οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Χαλκίδας είχαν πληροφορίες ότι έσπρωχνε τη ναρκωτική ουσία στην ευρύτερη περιοχή της βόρειας Εύβοιας.

 



Έβαζε κόλλα στο στόμα και στα μάτια της ενός έτους κόρης του για να σταματήσει να κλαίει

Απάνθρωπες μεθόδους εφάρμοζε ένας πατέρας από το Τέξας στη 12 μηνών κόρη του για να την κάνει να σταματήσει να κλαίει.

Ο Τζόνι Λι Κάρτερ συνελήφθη την Δευτέρα 24/9 στο El Paso και κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για κακοποίηση παιδιού που προκάλεσε σοβαρό σωματικό τραυματισμό, όπως αναφέρει το αστυνομικό τμήμα της Odessa.



Επανάσταση στην χειρουργική η αφαίρεση Θυρεοειδούς από το στόμα

Με τη συμμετοχή κορυφαίων χειρουργών θυρεοειδούς  πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Ακαδημία Ιατρικών Ερευνών της Σιγκαπούρης το 2o Διαστοματικό Εργαστήριο Θυρεοειδεκτομής, στο οποίο κύριο θέμα ήταν η εκπαίδευση επιστημόνων απ’ όλο τον κόσμο στη νέα επαναστατική τεχνική αφαίρεσης θυρεοειδούς από το στόμα.