Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Στόλτενμπεργκ



Στόλτενμπεργκ: Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη «πιο ισχυρές» μαζί

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να παραμείνουν κοντά στους Ευρωπαίους, στη διάρκεια τελετής για τα 75 χρόνια της Ατλαντικής Συμμαχίας, σε μια περίοδο που αυξάνεται η ανησυχία για την αμερικανική δέσμευση έναντι της Ευρώπης.



Στόλτενμπεργκ: 18 χώρες θα ανταποκριθούν το 2024 στο στόχο του 2% του ΑΕΠ για τις αμυντικές δαπάνες

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, δήλωσε σήμερα ότι 18 από τις 31 χώρες μέλη του ΝΑΤΟ θα επιτύχουν το στόχο του 2% του ΑΕΠ τους για αμυντικές δαπάνες κατά το 2024.



Στόλτενμπεργκ: «Η Ουγγαρία θα επικυρώσει την ένταξη της Σουηδίας στα τέλη Φεβρουαρίου»

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε σήμερα πως περιμένει ότι το ουγγρικό κοινοβούλιο θα επικυρώσει την προσχώρηση της Σουηδίας μόλις συγκληθεί ξανά στα τέλη Φεβρουαρίου, απομακρύνοντας το τελευταίο εμπόδιο για την ένταξη της σκανδιναβικής χώρας στη δυτική στρατιωτική συμμαχία.



Στόλτενμπεργκ: «Η Ρωσία έχασε την Ουκρανία για πάντα»

Ο γενικός γραμματέας του NATO, Γενς Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου, δήλωσε στο dpa πως η Ρωσία «έχασε την Ουκρανία για πάντα» λόγω του πολέμου και δεν θα μπορέσει να επιτύχει τους σκοπούς της. 

«Όλος ο σκοπός αυτής της εισβολής ήταν να αποτραπεί η Ουκρανία να προχωρήσει προς το NATO και την Ευρωπαϊκή Ένωση.



Την παράταση της εκεχειρίας στη Γάζα χαιρέτησε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ

Την παράταση της παύσης των εχθροπραξιών στη Γάζα χαιρέτησε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, σε δηλώσεις του προς τον Τύπο, λίγο πριν από την έναρξη των εργασιών του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.



Στόλτενμπεργκ: Τουρκία και Ουγγαρία θα επικυρώσουν την προσχώρηση της Σουηδίας χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση

Ο Γενικός Γραμματέας του NATO αναμένει ότι η Τουρκία και η Ουγγαρία θα επικυρώσουν την προσχώρηση της Σουηδίας στον οργανισμό χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, όπως ανέφερε σήμερα ο ιστότοπος index.hu, επικαλούμενος δηλώσεις του Γενς Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξη που παραχώρησε σε αυτόν.