Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

στηλη



Τips για τη σωστή στάση σώματος

Η στάση σώματος που υιοθετούμε όταν περπατάμε, στεκόμαστε όρθιοι ή καθόμαστε επηρεάζει την υγεία μας, από τη σπονδυλική στήλη μέχρι την αναπνευστική λειτουργία, αλλά και τη διάθεση και την εμφάνισή μας.



Επέστρεψε στην Ελλάδα μαρμάρινη επιτύμβια στήλη από το Λονδίνο (εικόνα)

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημερώνει με ανακοίνωσή του ότι «την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018, επαναπατρίστηκε στην Ελλάδα μια μαρμάρινη ενεπίγραφη επιτύμβια στήλη αττικού εργαστηρίου, η οποία είχε εξαχθεί παράνομα από τη χώρα και εντοπίστηκε να πωλείται σε δημοπρασία αρχαιοτήτων του Οίκου Sotheby΄s στο Λονδίνο».



Έσπασε τη σπονδυλική του στήλη σε σχολική άσκηση

Σοκάρουν οι εικόνες από το τρομακτικό ατύχημα μαθητή. Έσπασε τη σπονδυλική του στήλη στη διάρκεια σχολικής άσκησης.

Οι κάμερες από το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας στο γυμναστήριο σχολείου της Ρωσίας κατέγραψαν το ανατριχιαστικό ατύχημα.



Πόνος στη μέση: Πότε οφείλεται στη σπονδυλική στήλη και πότε στο ισχίο

Πολλοί ασθενείς με πόνο στη μέση βλέπουν τις ενοχλήσεις να «ακτινοβολούν» στους γλουτούς, στη βουβωνική χώρα, στους μηρούς ή ακόμη και στα γόνατα. Η πρόκληση στην περίπτωση αυτή, τόσο για τους ίδιους τους ασθενείς όσο και για τους γιατρούς, είναι να εντοπιστεί η πηγή του πόνου, η οποία μπορεί να είναι είτε η σπονδυλική στήλη είτε το ισχίο.



Δωρεάν ακτινογραφίες σπονδυλικής στήλης προσφέρει η «Πεταλούδα»

Η δράση πραγματοποιθείται στο πλαίσιο της εκστρατείας «Έχεις οστεοπόρωση. Ακτινογραφία έκανες;» και δίνει την ευκαιρία σε ασθενείς άνω των 65 ετών που λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή για τηνοστεοπόρωση να κάνουν μια δωρεάν ακτινογραφία στην σπονδυλική τους στήλη.



Ο Μπόρις Τζόνσον έβαλε τέλος στη στήλη του στην Telegraph

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον άφησε την εβδομαδιαία στήλη του στην εφημερίδα The Daily Telegraph, βάζοντας τέλος σ' ένα πολύ επικερδές συμβόλαιο 250.000 λιρών (299.000 ευρώ) ετησίως, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του.