Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 -

στεριαΓαλάζια φάλαινα βγαίνει στα ρηχά για να βρει τροφή (βίντεο)

Οι γαλάζιες φάλαινες δεν φοβούνται να βγουν στα ρηχά, προκειμένου να βρουν φαγητό.

Και μερικές φορές, μάλιστα, τολμούν να ζήσουν στα άκρα και να βγουν σχεδόν έξω από τα νερά τους.Φώκια κολύμπησε και βγήκε στη στεριά στη Σκόπελο

Μια ασυνήθιστη εμπειρία είχαν την ευκαιρία να βιώσουν οι δεκάδες παραθεριστές στη Σκόπελο. Σε παραλία του νησιού έκανε την εμφάνισή της μία αρσενική φώκια, η οποία κολύμπησε και στη συνέχεια βγήκε να ξεκουραστεί στη στεριά.

Η Λιμενική Αρχή, ενημέρωνε σε τακτικά χρονικά διαστήματα τους λουόμενους, να κρατούν απόσταση, να μην βρέχουν και να μην ταΐζουν το ζώο.Κρήτη: Καρχαρίας 3 μέτρα «βγήκε» στην παραλία

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι περίοικοι της παραλίας του Πλατανιά, όταν είδαν να ξεβράζεται από τη θάλασσα ένα καρχαριοειδές σχεδόν 3 μέτρα, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του zarpanews.gr. Μίνι τσουνάμι στην Κώ: Βάρκες βγήκαν στην στεριά

Μίνι τσουνάμι προκάλεσε ο φονικός σεισμός στο λιμάνι του νησιού που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στην Κώ…

Μάλιστα όπως δήλωσε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Άκης Τσελέντης μίλησε για τσουνάμι ύψους 70 εκατοστών.

Το φαινόμενο επιβεβαίωσε και στην ΕΡΤ και ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος. Το παράξενο ψάρι που ζει ακόμη και στην ξηρά! (Φωτό)

Οι δίπνοοι, επίσης γνωστοί ως salamanderfish, είναι ψάρια του γλυκού νερού περισσότερο γνωστά για την ικανότητά τους να ζουν στη γη, χωρίς νερό, επί μήνες, και μερικές φορές ακόμα και για χρόνια.

Όπως το όνομά τους δηλώνει, έχουν ένα ιδιαίτερα εξελιγμένο αναπνευστικό σύστημα λαμβάνοντας  κατ ‘ευθείαν ξυγόνο από τον αέρα, ακριβώς όπως τα ζώα.Βγήκαν βάρκες στη στεριά στην Λάρισα!

Ακόμη και… βάρκες στη στεριά, κατά παράφραση του γνωστού τραγουδιού, βγήκαν το βράδυ της Τετάρτης στην παραλιακή οδό της Βελίκας.

Οι ισχυροί άνεμοι και η θαλασσοταραχή που επικράτησε είχε ως αποτέλεσμα τα κύματα να φθάσουν στο δρόμο.