Σάββατο 27 Ιουλίου 2024 -

σταση πληρωμων



Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας χρωστάει 6 ενοίκια στη χήρα του Μητροπάνου

Στάση πληρωμών και στην… Ελλάδα έχει κηρύξει ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, καθώς η χρηματοδότηση σε δεκάδες πρεσβείες της χώρας του στο εξωτερικό φθάνει με το σταγονόμετρο, με αποτέλεσμα να μένουν απλήρωτοι διπλωμάτες και προσωπικό αλλά και τα ενοίκια.



Στάση πληρωμών του κράτους: Αυξάνονται οι οφειλές προς την αγορά

Κακά είναι τα μαντάτα για τα δημόσια έσοδα καθώς, για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Φεβρουάριο καταγράφεται αύξηση στις ληξιπρόθεσμες οφειλές φορέων του Δημοσίου προς την αγορά. Ουσιαστικά πρόκειται για στάση πληρωμών του κράτους προς τους ιδιώτες που στεγνώνει την αγορά.



Πλεόνασμα με... στάση πληρωμών του Δημοσίου

Η υπέρβαση των στόχων στα φορολογικά έσοδα καθώς και η στάση πληρωμών που έχει προχωρήσει το Δημόσιο έναντι των ιδιωτών, έχει δώσει θετικά αποτελέσματα στον τομέα του πλεονάσματος.



Υπεραπόδοση εσόδων στον κρατικό προϋπολογισμό αλλά και παύση πληρωμών

Σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού από τον Γενάρη ως τον Οκτώβριο αυτού του έτους εξάγεται το συμπέρασμα υπαραπόδοσης εδόδων με στάση πληρωμών από πλευράς του Κράτους.

Μάλιστα οι πληρωμές του Δημοσίου είναι κατά 1,7 δισ. ευρώ λιγότερες από το σχεδιασμό. Στην κυβέρνηση επικρατεί αισιοδοξία από την υπέρβαση του στόχου για τα έσοδα.



Κίνδυνος στάσης πληρωμών από τον ΕΟΠΥΥ προς παρόχους και ασφαλισμένους

O κίνδυνος να προβεί ο ΕΟΠΥΥ το επόμενο διάστημα σε στάση πληρωμών είναι ορατός, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ - εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στα ασφαλιστικά ταμεία), κατά τη διάρκεια του 31ου Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου που διεξάγεται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας στις 8-9 Οκτωβρίου.



Η γαλέρα του ΔΟΛ κήρυξε σταση πληρωμων τους τελευταίους δυο μήνες

Μεγάλο οικονομικό πρόβλημα φαίνεται να αντιμετωπίζει το άλλοτε κραταιό Συγκρότημα Λαμπράκη...

Και αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν πληρωθεί τους δύο τελευταίους μήνες και πάνε για τρίτο μήνα απλήρωτοι. Την εβδομάδα που πέρασε υπήρξε ενημέρωση(;) ότι θα πάρουν έναντι ένα δεκαπενθήμερο...