Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

σπηλιά



Μεξικό: Βρέθηκε σπηλιά σφραγισμένη από τους Μάγια με ανθρώπινους σκελετούς και λείψανα ζώων

Σε μια σπουδαία ανακάλυψη προχώρησαν ερευνητές που εκτελούσαν εργασίες σε μια τοποθεσία ταφής του αρχαίου πολιτισμού των Μάγια στο Μεξικό, καθώς βρήκαν ένα σφραγισμένο σπήλαιο και αφού έκαναν στην άκρη τον ογκόλιθο που σφράγιζε την είσοδο, βρήκαν ανθρώπινους σκελετούς και λείψανα από περισσότερα από 20 διαφορετικά είδη ζώων.



Κυνηγοί φαντασμάτων πήγαν σε σπηλιά 300 ετών και άκουσαν φωνές να τους ψιθυρίζουν «φύγετε από εδώ»

Ο Τόνι και η Μπεθ Φέργκιουσον είναι κυνηγοί φαντασμάτων στον ελεύθερο χρόνο τους, έχουν βιώσει πράγματα, αλλά ακόμα και οι ίδιοι σοκαρίστηκαν όταν επισκέφτηκαν μια σπηλιά στην Κορνουάλη, όπου τα πνεύματα, όπως ισχυρίζονται, δεν ήταν τόσο φιλικά.



Κύθηρα:Μια θαλάσσια σπηλιά που μοιάζει με πισίνα

Απέναντι από τον κόλπο του Καψαλίου, το επίνειο της χώρας των Κυθήρων, ένας μοναχικός βράχος ορθώνεται στη μέση του πελάγους, προκαλώντας εντυπώσεις και θαυμασμό στους επισκέπτες του νησιού.

Ο λόγος για την Χύτρα, γνωστή και ως Αυγό, μια βραχονησίδα που κρύβει αμέτρητες εκπλήξεις σε όσους επιλέξουν να την επισκεφτούν.



Σπήλαιο Αλιστράτης: Ένα μοναδικό δημιούργημα της φύσης

Ένα από τα ωραιότερα σπήλαια της Ελλάδας και τα μεγαλύτερα της Ευρώπης βρίσκεται στις Σέρρες και μαγεύει όσους έχουν την ευκαιρία να το επισκεφτούν. Το σπήλαιο της Αλιστράτης βρίσκεται σε απόσταση 6χλμ από το ομώνυμο χωριό του νομού Σερρών, στη θέση Πετρωτό, και αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προσφέροντας ένα μοναδικό ταξίδι στο παρελθόν.



Ταϊλάνδη: Δείτε βίντεο μέσα από το σπήλαιο

Το τρίτο και τελευταίο μέρος της επιχείρησης απεγκλωβισμού των τεσσάρων παιδιών και του προπονητή τους που παρέμεναν στη σπηλαιά ξεκίνησε στις 10:08 το πρωί της Τρίτης. 

Δείτε το video που ανέβασε ο Έλον Μασκ μέσα από το σπήλαιο όπου βρίσκονται τα παιδιά και ο προπονητής τους.



Ταϊλάνδη: Βγήκαν τα έξι πρώτα παιδιά από το σπήλαιο! ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ την επιχείρηση διάσωσης - Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί όλος ο κόσμος - Συνεχής ενημέρωση

Τα έξι πρώτα παιδιά από την ποδοσφαιρική ομάδα που ήταν εγκλωβισμένα μαζί με τον προπονητή τους σε πλημμυρισμένο σπήλαιο της Ταϊλάνδης απομακρύνθηκαν ήδη, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο που επικαλείται το Reuters.