Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

SPD



Συνάντηση Τσίπρα με Πορτογάλο πρωθυπουργό

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα στο Βερολίνο.

Στη συνέχεια ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με το αντικαγκελάριος της Γερμανίας και υπουργό Οικονομικών Όλαφ Σολτς και την πρόεδρο του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Αντρεα Nαλες.



Γερμανία: Παραιτήθηκε ο Σουλτς από την ηγεσία του SPD. Διάδοχος η Αντρέα Νάλες

Την παραίτησή του από την θέση του Προέδρου του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) – με άμεση ισχύ – ανακοίνωσε απόψε ο Μάρτιν Σουλτς.



DW: Απροσδόκητος κερδισμένος το SPD στη Γερμανία

Μετά από 13 μέρες διαβουλεύσεων και έναν τελικό 24ωρο διαπραγματευτικό μαραθώνιο CDU/CSU και Σοσιαλδημοκράτες κατέληξαν σε συμφωνία για το σχηματισμό κυβέρνησης.



Γερμανία: Εισβολή με αυτοκίνητο στα γραφεία του SPD

Ένα πυκνό «πέπλο» μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει το περιστατικό που σημειώθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων, στις 22:50, στα γραφεία των Σοσιαλδημοκρατών στο SPD στο Βερολίνο, με ένα αυτοκίνητο γεμάτο με μπιτόνια βενζίνης, γκαζάκια και άλλα εύφλεκτα υλικά να πέφτει πάνω στην είσοδο του κτιρίου.



Το SPD χρειάζεται ένα «θαύμα» για να νικήσει

Μόλις 6,5 εβδομάδες πριν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου ο Μ. Σουλτς αδυνατεί να κλείσει την ψαλίδα από την Μέρκελ. Ο εκδότης και πολιτικός σύμβουλος Μίχαελ Σπρενγκ εκτιμά ότι η κατάσταση είναι απίθανο να ανατραπεί.



Δεν το βάζει κάτω το SPD

Ο Χουμπέρτους Χάιλ έχει αυτόν τον καιρό ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο. Ως Γενικός Γραμματέας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος είναι ο άνθρωπος - κλειδί του προεκλογικού αγώνα.

Φέρει την ευθύνη για την καμπάνια, συντονίζει, εμψυχώνει και παράλληλα δεν πρέπει να χάνει τη γενικότερη εποπτεία. Και φυσικά πρέπει να δικαιολογεί τους πάντες και τα πάντα.