Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2025 -

σπανακόπιτα



Σπανακόπιτα με σφολιάτα και φέτα

Σε αυτή την εκδοχή, το τραγανό φύλλο σφολιάτας δίνει μια πιο αφράτη και χορταστική υφή, ενώ η φέτα στη γέμιση δίνει αλμυρή νοστιμιά που ισορροπεί τέλεια με τα αρωματικά και το σπανάκι.

Υλικά:

  • 2 φύλλα σφολιάτας (αποψυγμένα αν είναι κατεψυγμένα)



Σπανακόπιτα με κατσικίσιο τυρί

Υλικά

1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο, μοιρασμένο
2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
450 γρ. σπανάκι
1/2 φλ. τσαγιού χρυσές σταφίδες
2 φλ. τσαγιού θρυμματισμένο κατσικίσιο τυρί
1/3 φλ. τσαγιού κουκουνάρι, καβουρδισμένο
1/2 κ. γλ. αλάτι
1/4 κ. γλ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι
12 φύλλα σφολιάτας, αποψυγμένα
Σπρέι μαγειρικής



Σπανακόπιτα με τυρί

Υλικά

1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο, μοιρασμένο
2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
450 γρ. σπανάκι
1/2 φλ. τσαγιού χρυσές σταφίδες
2 φλ. τσαγιού θρυμματισμένο κατσικίσιο τυρί
1/3 φλ. τσαγιού κουκουνάρι, καβουρδισμένο
1/2 κ. γλ. αλάτι
1/4 κ. γλ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι
12 φύλλα σφολιάτας, αποψυγμένα
Σπρέι μαγειρικής