Σάββατο 27 Απριλίου 2024 -

Σουδάν



UNICEF: 700.000 παιδιά στο Σουδάν κινδυνεύουν από τη χειρότερη μορφή υποσιτισμού

Η UNICEF δήλωσε σήμερα ότι 700.000 παιδιά στο Σουδάν πιθανόν να κινδυνεύσουν από τη χειρότερη μορφή υποσιτισμού φέτος και δεκάδες χιλιάδες μπορεί να χάσουν τη ζωή τους.



Ο ΟΗΕ απευθύνει έκκληση για 4,1 δισ. δολάρια για να ανταποκριθεί στις ανθρωπιστικές ανάγκες του πληθυσμού στο εμπόλεμο Σουδάν

Ο ΟΗΕ απηύθυνε σήμερα έκκληση για τη συγκέντρωση 4,1 δισ. δολαρίων (3,8 δισ. ευρώ) για να ανταποκριθεί το 2024 στις ανθρωπιστικές ανάγκες του πληθυσμού του Σουδάν, το οποίο σπαράσσεται από εμφύλιο πόλεμο, και των Σουδανών που έχουν φύγει στις γειτονικές χώρες.



Ειδικές Δυνάμεις κατεβαίνουν στην Αίγυπτο για να συμμετάσχουν σε επιχείρηση απεγκλωβισμού των Ελλήνων από το Σουδάν

Προ ολίγου αποφασίστηκε από τον πρωθυπουργό η μεταστάθμευση αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας, μαζί με στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων στην Αίγυπτο σε ετοιμότητα, προκειμένου να μπορούν να συμμετάσχουν σε επιχείρηση απεγκλωβισμού των Ελλήνων πολιτών, ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε δήλωσή του για τους Έλληνες στο Σουδάν.



Εμφύλιος Σουδάν: Έριξαν ρουκέτα σε εκκλησία το πρωί του Μ. Σαββάτου – Τραυματίστηκαν 2 Έλληνες

Τρόμος επικράτησε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στον Ελληνορθόδοξο ναό στην πρωτεύουσα του Σουδάν, Χαρτούμ, καθώς σύμφωνα με πληροφορία την οποία έκανε γνωστή ο Μητροπολίτης Νουβίας κ. Σάββας έπεσε ρουκέτα λίγο μετά το τέλος της ακολουθίας του Εσπερινού του Πάσχα και της Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου (Πρώτη Ανάσταση).



Στο Σουδάν 200.000 δόσεις εμβολίου AstraZeneca δωρεά από Γαλλία

Το Σουδάν έλαβε μία παρτίδα 218.400 δόσεων του εμβολίου της AstraZeneca κατά της COVID-19 ως δωρεά από τη Γαλλία, όπως ανακοίνωσαν το υπουργείο Υγείας και η UNICEF.

Η παράδοση των δόσεων έγινε με την υποστήριξη της UNICEF μέσω του προγράμματος COVAX, όπως αναφέρθηκε χθες, σε ξεχωριστές ανακοινώσεις.



Νότιο Σουδάν: Συντριβή μικρού αεροσκάφους - 19 νεκροί

Δεκαεννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν την Κυριακή όταν ένα μικρό αεροσκάφος που εκτελούσε πτήση από την πρωτεύουσα Τζούμπα κατέπεσε σε λίμνη στο κεντρικό τμήμα του Νότιου Σουδάν, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι.