Σάββατο 27 Απριλίου 2024 -

σμύρνη



Το Υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει τη διοργάνωση πάρτι εντός του ελληνορθόδοξου Ναού του Αγίου Βουκόλου στη Σμύρνη

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη διοργάνωση πάρτυ με ηλεκτρονική μουσική εντός του ιστορικού ελληνορθόδοξου Ιερού Ναού του Αγίου Βουκόλου στη Σμύρνη, ο οποίος χρησιμοποιείται από τις τουρκικές Αρχές ως χώρος φιλοξενίας πολιτιστικών εκδηλώσεων», αναφέρει το Υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο twitter.

 

Διακοπή δρομολογίων στο Τραμ στο τμήμα «Παναγίτσα-Κασομούλη»

Δυσκολίες θα αντιμετωπίσουν μέχρι το μεσημέρι όσοι θελήσουν να χρησιμοποιούν το Τραμ για τις μετακινήσεις τους.

Όπως ανακοινώθηκε δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια στο τμήμα «Παναγίτσα-Κασομούλη» από τις 7:00 έως περίπου τις 14:00.



Κουμουτσάκος: Χιλιάδες Σύροι μετανάστες μαζεύονται στη Σμύρνη

Χιλιάδες Σύροι μετανάστες μαζεύονται στη Σμύρνη από την επαρχία Ιντλίμπ προειδοποίησε μέσω του ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιώργος Κουμουτσάκος.



Μνήμη και συγκίνηση: Η ζωή πριν τη μικρασιατική καταστροφή

Όταν μιλάμε για τη Σμύρνη, σχεδόν πάντα μεταφερόμαστε νοητά στα ματωμένα χώματα του τόπου που αμαύρωσαν για πάντα τις σελίδες της ελληνικής ιστορίας. Στα 93 χρόνια που συμπληρώνονται από την ολοσχερή καταστροφή, αξίζει να θυμόμαστε πως προηγήθηκαν χρόνια με σεβασμό σε θεσμούς, παραδόσεις, ανεκτίμητες ηθικές αξίες που έσβησαν μαζί με εδάφη και ανθρώπινες ζωές.



Επέτειος της απόβασης των ελληνικών στρατευμάτων στη Σμύρνη

Τιμητική εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την απόβαση των ελληνικών στρατευμάτων στη Σμύρνη πραγματοποιεί την Τετάρτη 15 Μαΐου το Μουσείο Μπενάκη.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο κεντρικό κτίριο του Μπενάκη, Κουμπάρη 1 και Βασ. Σοφίας στο Κολωνάκι.